Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja żona tyje

Polecane posty

Gość gość

Kocham moją żonę ale bardzo o nią się boję. Chyba ma chorą tarczycę. Ma bardzo grubą szyję, podgardle i wciąż tyje. Jeszcze miesiąc temu ważyła 84kg a dziś już 92:-( Martwię się o nią bardzo. Była u lekarza ogólnego ten zalecił dietę. Ale ona je wszystko co jest w lodówce, nawet nie je tylko żre. Mieliśmy gości. Kupiłem ciasto, ugotowałem herbaty. Goście przyszli a moja szanowna małżonka cały kawał ciasta rymms sobie na talerz. Wstyd mi było. I jeszcze do mnie z pretensjami że nie uprzedziłem o gościach. Naprawdę już sam nie wiem co robić. Mam dość:-(

Gość gość
Mniej żarcia w lodówce a ona musi się leczyć. Kropka.

Gość gość
rozwiedz sie

Gość gość
zapiszcie sie rodzinnie na jakis sport? :classic_cool: stopka: tanie wejsciowki na basen gdzie kupie?

Gość gość
Jeżeli ma się niedoczynność tarczycy to tyje się przez hormony i spowolniony metabolizm a nie przez pustoszenie lodówki. Tłumaczysz sobie, a ona jest po prostu obżarciuchem! Jak najszybciej do dietetyka albo sama niech się weźmie w garść i do dzieła z ćwiczeniami i dietą.

Gość gość
Może to brutalne co Ci napisze ale skuteczne-mój maz ma nadwagę wazyl 105kg przy wzroście 180cm wiec jest z czego zrzucić... Powiedziałam mu ze jest spasły ze ledwo sie rusza ze nie takiego go wzięłam i ze koniec z chipsami czekolada i innymi słodkościami. Od tygodnia je tylko to co mu daje do jedzenia-zaczęłam mu śniadania do pracy robić sama bo to co on jadł w pracy to katastrofa sam cukier, obiady je tez takie jak ja chce i ja jem bo wcześniej musiałam mu osobno gotować bo lubił kostki rosołowe vegete itd a ja tego nie zjem w niczym-je sałatki albo kurczaka z piekarnika czy kasze z jajkiem itd dziś na wadze 101,8 wiec efekty sa. Terapia szokowa jest najlepsza

Gość gość
Nawet teraz je i mlaska. Ma 164cm wzrostu. No nie wydolę już:-(

Gość gość
eżeli ma się niedoczynność tarczycy to tyje się przez hormony i spowolniony metabolizm a nie przez pustoszenie lodówki xx ja juz temat o tyciu przy tarczycy mialam i duzo osob poparlo mnie fakt hormony spawalniaja metabolizm wiec trzeba zaczac inaczej jesc i sie tego pilnowac , ja mam niedoczynnosc i waze 54 kg wiele pan sie wypowiadalo i tez mialo w miare zdrowa wage no ale jak sie wp*****la pol torta a ma sie jeszcze spowolniony metabolizm to sory !

Gość gość
5/10 bo idiotki z kafe nawet na tak żenujące prowo się złapały :o ale dla tych grubasek temat tarczycy to świętość i wytłumaczenie ich otyłości :D

Gość gość
Nie torta!!!!! Naucz się odmieniac przez przypadki!

Gość gość
Zabierz ją na siłownię, zacznijcie razem ćwiczyć.

Gość gość
A dlaczego on też ma iść na siłownie? Przecież to ona jest spasioną lochą. Gdyby sytuacja była odwrotna to radziłybyście rzucić takiego faceta :D

Gość gość
jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tutaj kazał rzucić faceta, bo utył jedynie jak się źle zachowuje

Gość gość
a ja jestem szczupła, zgrabna 30 latka, mało jem a i tak żaden ze mną żenić się nie chce... życie jest dziwne.

Gość gość
Tez mam niedoczynnosc... trzeba inaczej jesc... cwiczyc a waga bedzie w normie... ja waze 56 kg przy 170... nie ładuj lodowki i zmus ja do cwiczen... hormony nie tuczą z powietrza...

Gość Tytus1994
Ja się z Tobą ożenię, ale zamieszkamy razem dopiero jak skończę studia. :classic_cool:

Jezeli nawet jest to prowo, to bardzo podobne historie dzieją się w realnym zyciu. Przy niedoczynnosci tarczycy po to bierze się leki, by wyregulować poziom hormonów. Od kilku lat "jadę" na sztucznych hormonach, bo mam wyciętą prawie całą tarczycę, a waga stoi w miejscu. Jak pozwolę sobie na pizzę i więcej ciasta, przybieram na wadze 1-2 kg. Alarm, dyscyplina zywieniowa, i waga wraca do normy. Jem umiarkowanie, ruszam się, a generalnie jem, aby żyć, a nie - żyję, aby jeść. Niektórzy uwielbiają żreć prawie do upadłego, tak jak alkoholicy piją do upadłego. Metabolizm u każdego zwalnia z wiekiem, po 50tce.

Gość gość
oj drogie panie dolewacie oliwy do odnia , zaraz napadna wa grube baby ktore twierdza ze wlasnie w chorobie tyje sie z powietrza no i oczywiscie wszystkie sa grube bo chore

Gość gość
oliwy do ognia

Gość gość
Wbrew pozorom, nie jest łatwo ot tak przytyć do granic otyłości jeśli tak po prostu się "żre", a jest się zdrowym. Zdrowy tryb życia owszem, ale badania i dobry lekarz też są niezbędne, jeśli naprawdę chce się zdrowo schudnąć.