Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy geje są naprawdę wrażliwsi niż hetero?

Polecane posty

Gość gość

to takie ciepłe kluchy,czy stereotyp?

nie wiem jak jest naprawdę, ale rzeczywiście kilku co poznałam , z charakteru przypominali bardziej kobietę, bardzo przejmowali się swoim wyglądem, włoski musiały być idealnie ułożone, koszulka wyprasowana, bucik idealnie czysty to trochę takie niemęskie, no ale może nie wszyscy są tacy

Gość gość
Nie ma na to reguły.

Gość gość
na tym forum grasuje jeden psychopatyczny gej bez krzty empatii. więc nie zawsze tak jest.

Gość gość
A więc to jednak ty.

"Ciepłe kluchy" to "ofiara losu" - ktoś niezdarny, nieskuteczny, niezaradny, niezdecydowany. Nie wydaje mi się!!! Wrażliwość i empatyczność to chyba zalety?!

Gość gość
c***a to c***a i tyle

Gość gość
Bi czy gej to samo g****o.

Gość gość
Nie jest tak, poprostu fececi hetero są zmuszani przez społeczenstwo od dziecka do tłumienia w sobie pewnych uczuc bo "musza" byc mescy, silni, zaradni itd, natomiast czesciej przez to od kobiet popelniaja samobojstwa czy popadaja w choroby psychiczne, a faceci homo moga sie czuc w jakis sposob wylaczeni z tego obowiazku bo i tak sa "gejami", nie musza walczyc wiec ze stereotypami ani zeby sie przypodobac kobiecie :P

Gość gość
Diamentowa_Tęcza to wg Ciebie jeśli facet dba o swoją estetykę, jest schludny i zadbany, ma czyste buty i uprasowane rzeczy to jest niemęski??? To ja już rozumiem skąd w Polsce tylu niechlujów! Po prostu chcą uchodzić za męskich heteryków, bo inaczej kobiety wzięłyby ich za gejów, hehe.

gość dziś - To nie jest prawda. Geje mają podobną budowę mózgu, jak kobiety (lesbijki jak mężczyźni hetero). Stąd te różnice. Diamentowa_Tęcza - tak, są bardziej zadbani ponieważ mężczyźni są wzrokowcami i dlatego aby podobać się innym mężczyznom muszą być bardziej zadbani

Gość gość
Pomyliłeś gejów z transseksualistami. Geje mają mózgi takie jak heteroseksualni mężczyźni i zdecydowanie nie wszyscy są tacy "wrażliwi".

Gość gość
z tego co słyszałam ( nie wiem może się mylę) to nie wykryto związku budowy mózgu z orientacja

Gość gość
już od dawna wiadomo, że geje mają budowę mózgu zbliżoną bardziej do kobiecej niż faceci hetero. mało wiesz. chociażby na głupiej wiki jest odnośnik do tych badań.

Nie pomyliłem :) Oczywiście, nie wszyscy są tacy "wrażliwi" podobnie jak nie wszystkie heteroseksualne kobiety są extremalnie kobiece. Poza tym sposób bycia i ubierania się zależy też od środowiska i osobistych upodobań.

oczywiście że facet musi być schludny , czysty i zadbany ale wystarczy jak do marketu na zakupy pojedzie w czystych spodniach, bluzie ( nie koniecznie idealnie wyprasowanej) i nie będzie co chwilę patrzył,czy nie pobrudziły mu się buty. Nie czułabym się dobrze, gdyby rano przed wyjściem do pracy spędzał więcej czasu niż ja w łazience przed lustrem.

Gość gość
No to dobrze, budowa mózgu swoją drogą, ale to akurat fakt ,że faceci hetero częściej popełniają samobójstwa od kobiet i zapadają na poważniejsze choroby psychiczne jak np schizofrenię czy chorobę afektywną dwubiegunową. Oni są wrażliwi jak kobiety tylko inaczej zostali też wychowani więc nie okazują tak wszystkiego jak my

Gość gość
I psychicznie i na ból fizyczny tez np przecietny mezczyzna nie zniosł by bólu porodowego

"ciepłe kluchy" to inaczej wrażliwy? nigdy bym tego nie połączył ze sobą, raczej oddzielnie traktował oba określenia

Swoją drogą ja jestem wrażliwy, trochu taki "kobiecy" (odpowiednik w homo-świecie), ale nigdy nikt mi nie powiedział że jestem "ciepłe kluchy", tylko raczej że delikatny, co często ludzie odbierają jako...wadę. No cóż.

Dużo jest lesbijek w typie Butch, czyli męskim, ale moim zdaniem raczej bardziej z wyglądu niż z zachowania.