Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola262626

Świadoma decyzja o ciąży czy typowa wpadka?

Polecane posty

Gość Ola262626

Hej laseczki, drogie mamy usmiech.gif czy Wasza decyzja o ciąży była zaplanowana skrupulatnie czy raczej była to zaskakująca wpadka? Ja z mężem coś przebąkujemy o dzidziusiu, ale ciężko nam tak na 100% powiedzieć "no to chyć staramy się"! wolałabym tak z zaskoczenia usmiech.gif Opowiadajcie, jak to było u Was usmiech.gif

Gość gość
jak najbardziej świadoma decyzja

Gość gość
dwa razy świadomie po wielu przemyśleniach . Nie wiem jak sie można zdawać na przypadek.

Gość arbuzowa dama
u nas byl przypadek i wielkie zaskoczenie- zabezpieczenie zawiodlo pierwszy raz od 5 lat i okazalo sie ze jestem w ciazy 4mce przed moim slubem. Na poczatku ja- panika i placz, maz- radosc, banan mu nie znikal z twarzy i pocieszanie mnie. Po kilku godz doszlam do siebie i teraz patrzac na mojego rocznego juz synka autentycznie dziekuje losowi za ta wpadke, bo wiem ze swiadomie nie zdecydowalabym sie na dziecko do tej pory (a jestem juz po 30tce). Zawsze wydawalo mi sie ze nie jestem gotowa (bo jeszcze tyyyle rzeczy do zrobienia w zyciu), nie widzialam sie w roli matki, nie rozczulaly mnie obce dzieci i w ogole myslalam ze w zyciu bym nie podolala. Drugie juz bedzie planowane ;)

Gość gość
przypadek, zaskoczenie, szok... :D

Gość gość
chcielismy miec dzidzie ale ja leczylam sie hormonalnie. co jakis czas temat rodzicielstwa byl na fali i zawsze byl odwlekany ze wzgledow finansowych(auto trzeba zmienic,przeprowadzka,nowe meble itd.) az ktoregos razu "poczulam',ze jestem w ciazy. I dobrze,ze tak sie stalo,bo pewnie jeszcze dlugo bysmy odwlekali,a bardzo chcielismy miec dziecko.

Gość gość
"dzizie" co za infantylne c**y tu siedzą :D

Gość gość
Swiadoma wpadka :) Zaczelismy sie po prostu kochac bez zabezpieczenia :) po 5 miesiacach bylam w ciazy

Gość gość
Pierwsza ciąża wpadka choć kochając się kilka razy bez zabezpieczenia byliśmy świadomi konsekwencji. Druga ciąża świadoma decyzja, ale zaszłam w ciaze wręcz od razu wiec zdziwienie równie ogromne :-)

Gość gość
21:17 wole byc infantylna c**a niz gburowata jedza. Do tego pewnie jestes oblesna i samotna. tylko wspolczuc :*