Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemiecki :(

Polecane posty

Gość gość

Witam! Potrzebuje pomocy! Na jutro musze napisać wypracowanie, które ma składać się ze zdań w czasie przeszłym Perfect w języku niemieckim. Ilość słów 120. Temat: jak spedziles wakacje? Pomóżcie proszę!

Gość gość
Dzisiejsza młodzież to debile. Nie ma chyba nic prostszego w niemieckim niz czas Perfekt. Zamiast przesiadywać na forum weź się za robotę, nikt za ciebie zadan nie będzie odrabiał. Za 20 lat jak będziesz siedziała w pracy np w urzędzie i przyjdzie do Ciebie klient, który bedzie chciał złożyć podanie to też bedziesz prosiła kafeterian, zeby je rozpatrzyli za Ciebue? Albo co gorsza zostaniesz lekarzem, przyjdzie pacjent, a ty na kfeterii będziesz robila konsultacje na co jest chory? :O tragedia. jeśli dzisiejsza młodziez jest taka, to przyszłosc naszego kraju będzie opłakana :O

Gość gość
Teraz w 3 liceum przepisałam się z nowej szkoły, miałam tam j. francuski. Dlatego z niemieckim mam problem, bo nic nie rozumiem. Może zamiast od razu wystawiać niewłaściwą opinie, lepiej nic nie pisać :)

Gość gość
PS Ty jesteś debilem, mam średnia 4,2 w klasie maturalnej, nie ze wszystkiego musze być asem :)

Gość gość
Dziwne, że w 3 liceum masz czas perfekt i wypracowanie na temat wakacji. To jest poziom mocno gimnazjalny, a w liceum czas perfekt przerabia się w 1, góra 2 klasie w zalezności od podręcznika. Jestem germanistką, uczyłam też w liceum. Pozdrawiam.

Gość gość
PS Ty jesteś debilem w klasie maturalnej mam średnia 4,2 . Nie z wszystkiego muszę być asem :) .

Gość gość
Tak mam ;) . Jestem na podstawie, książki tez są dostosowane typowo dla podstawy. Lepiej wiem, czego się uczę. Poprosiłam tylko o pomoc, ale widzę, że ludzie nie rozumieją czyichś problemów :)

Gość gość
bo nikogo twoje problemy nie obchodza:) ostateczne masz przeciez google tlumacz:D

Gość gość
Nie rozumiemy twoich problemow, bo szczerze mówiąc mamy je w d***e. Nikt nie ma zamiaru tu tracić całego poludnia na pisanie dla kogoś obcego wypracowania po niemiecku. Nie nasza wina, ze zmieniłaś szkolę i sobie nie radzisz. Weź słownik i napisz cokolwiek, skoro twierdzisz, że jesteś nowa w szkole a w starej mialaś francuski, to powinnas poinformować nauczycielkę na początku, że nigdy się nie uczyłaś niemieckiego, wtedy na pewno przymknęłaby oko na błędy, jesli widziałaby że się starasz. Ale Ty wolisz iść na łatwiznę, żeby ktoś za ciebie zrobił zadanie. Nie tędy droga :)

Gość gość
Zamknąć mordy frajerzy ; d juz sobie poradziłam :D dobrze ze nie wiem jak wyglądacie, bo mi byłoby żal ;*

Gość gość
typowe zachowanie gimbusiary - najpierw przymilanie się i udawanie ofiary, żeby ktoś zrobil za nią zadanie, a później gdy starsi i mądrzejsi życiowo jej odmówią, wyzywanie :O :D

Gość gość
heh, myslałaś że ktoś napiszę tutaj za ciebie wypracowanie? W innym języku? W czasie przeszlym? Na 120 słów? Pogrzało cię hah