Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łupież pstry ktoś mądry?

Polecane posty

Gość gość

Hmm, mam podejrzenie, że "zachorowałam" na to. Praktycznie jestem w 100% pewna po tym jak przeczytałam w internecie czym to się objawia. Jednego tylko nie rozumiem. Może mi ktoś wyjaśni. W wielu artykułach jest napisane, że tej chorobie sprzyja używanie tych samych ręczników, nakryć głowy, grzebieni, korzystanie z basenu, solarium (ogólnie miejsc publicznych) Ja własnie złapałam to w solarium, wybrałam inne niż zwykle i mam za swoje. Nieważne, do czego dążę. Jak to co opisałam, ma się z tym, co czytam w innych artykułach, czyli: "3. Leczenie łupieżu pstrego. Łupież pstry jest wywoływany przez grzyby, ale nie jest zaraźliwy i nie powoduje żadnych powikłań zdrowotnych". To samo stwierdzenie znalazłam w innym artykule. To w końcu jest zaraźliwy, czy nie? Może ja coś źle interpretuję, niech mnie ktoś oświeci. A zależy mi na odpowiedzi, bo mam dziecko i nie chcę go tym zarazić zanim się wyleczę.

Gość gość
Łupież pstry jest powodowany przez grzyby które są naszą naturalną fauna, każdy ma je na skórze, uaktywniaja się jej jesteśmy osłabieni, zestresowani itd. Lubią też "tłuszcz" to znaczy u osób którym szybko przetluszczaja się włosy i bardziej się poca jest większa możliwość występowania Jeśli ktoś ma uaktywnione ognisko na skórze, to te pobudzone grzyby mogą się przenieść na skórę innego człowieka

Gość prawictwo pospolite 135
nie znam sie na tym , ale kazdy powinien uzywac tylko swojego recznika .. Wtedy bakterie sie nie przenoszą .. poza tym watpie by tym mozna sie zarazić , trzeba miec do tego predyspozycje ..

Gość gość
Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Dla pozbycia się tego proponuję szampon "NOELL" kupisz go w aptece. Nanosisz go na skórę i zmywasz po 5min. Raz dziennie przez tydzień. Powinno ustąpić.

Gość gość
Moze byc tez nizoral. i masc clotrmazolum.