Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka szkola dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Za rok moj syn pojdzie do szkoly i tak sie zastanawiam gdzie go poslac. Mieszkam na wsi, szkola jest blisko domu, ale jest bardzo slaba. Nie wiem czy jest nauczyciel ktory ma normalne studia mgr dzienne, a nie jakies dwuketnie dziadostwo, nauczyciele zatrudnieni po rodzinie, dyrektor dzieci wyzywa i bije ( sprawa karna sie ciagnie, a on nadal jest dyrektorem). Rozwazam tez opcje poslania dziecka do szkoly w miescie gdzie pracuje ale wiaze sie to z tym, ze musialabym go zawozic na 7 i odbierac po 15. Ta szkola jest nowa, katolicka, w zamysle ma byc tzw dobra szkola, ale raczej posylaja tam dzieci osoby zamozne, niekoniecznie te dzieci sa jakies uzdolnione. Moj syn jest uwazam bardzo zdolny, widze ze odstaje od rowiesnikow, ale jest bardzo *****iwy. Podejrzewam ze u nas na wsi bedzie sie w szkole nudzic i przylgnie do niego latka labuza. Z kolei jesli poslemy go do tej katolickiej szkoly, to nie wiem czy nie bedzie czuc sie gorszy od innych dzieci, bo my jestesmy przecietna rodzina, nie jakas zamozna. Poza tym boje sie ze nie mialby kolegow z tzw podworka.

Gość gość
ja bym bez zastanowienia wybrała tę w mieście. I tak juz poziom nauczania w naszym kraju lecie na łeb na szyję, wiec jak go poślesz byle gdzie to potem bedzie miała mniejsze szanse na lepsze gimnazjum.liceum, studia.

Gość Kalinka_
Też zastanawialiśmy się nad szkołą niepubliczną katolicką dla naszej córki ze względu na wysoki poziom i bezpieczeństwo, bo szkoła raczej kameralna. Zrezygnowaliśmy kiedy się okazało, że poziom wcale jednak nie taki dobry jak myśleliśmy, no i snobizm i szykanowanie niezamożnych dzieci. Córka jednak pójdzie do szkoły publicznej z dobrą opinią. Może wybierz inną szkołę w mieście?

Gość gość
Dziewczyny, moje dziecko chodzi do 5 klasy niepublicznej szkoły podstawowej Promyk w Szczecinie http://www.szkolapromyk.szczecin.pl/ i jest bardzo zadowolone. Dobrze się uczy, ma koleżanki kolegów. Nauczyciele maja lepszy kontakt z dziećmi bo klasy nie są duże, po kilkanaście dzieci w klasie. Dziecko ma ciekawe zajęcia, angielski, niemiecki, różne warsztaty plastyczne. Dodatkowo zapisane jest na szkolne obiadki, bardzo zdrowe, domowe. Ogólnie jeśli macie możliwość to poślijcie dziecko do prywatnej szkoły podstawowej.