Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia Kraków czy Warszawa

Polecane posty

Gość gość

Co byście wybrali i dlaczego ?

Gość gość
Warszawa bo jest lepsze życie nocne

Gość gość
up

Gość gość
a czy oba miasta oferują takie samo wykształcenie? Kierunek, poziom nauczania, prestiż uczelni? Jeśli tak, to kolejne kwestie jakie należy wziąć pod uwagę to: odległość od miasta rodzinnego/ połączenie między tymi miastami (nie będzie przyjemnie wracać 8h zatłoczonym pociągiem na święta) koszty utrzymania (czy stać mnie na wynajem pokoju/akademik)

Gość gość
Nie będe wracać na święta do domu i odległość od tego miasta do mojego rodzinnego nie ma znaczenia,może nawet im dalej tym lepiej.. Koszty utrzymania są mniej więcej takie same , z pracą lepiej pewnie w Warszawie , natomiast Kraków ma w sobie to coś , co mnie do niego przyciąga , jedyny minus to wysokie zanieczyszczenie a ja często choruje i jestem alergikiem Sama nie wiem,który wybor będzie lepszy, jestem niezdecydowana

Gość gość
kraków

Gość gość
Ktoś się jeszcze wypowie ?

Gość gość
A jak z kierunkiem? Na co chcesz w ogóle iść i na jaką uczelnie?

Gość gość
Warszawa jest ogromna. Kraków mały jak g****o. W Krakowie studiowałem i powiem tak komunikacja miejska super wszedzie dojedziesz szybko i bezproblemowo. Wawa jest ogromna. Tyle.

Gość gość
ja wybrałam studiowanie w Krakowie i to była bardzo dobra decyzja. Tutaj jest taki kulturalno-artystyczny klimat, to miasto ma energię, tyle zabytków, muzeów. To wszystko przydaje mi się, tym bardziej, że studiuję kulturoznawstwo na www.ignatianum.edu.pl. Uczelnia słynie z prestiżu, ma wysoki poziom kształcenia i wykładowców, mających ogromną wiedzę. Polecam studiowanie w Krakowie na tej uczelni, bo naprawdę warto.

A gdzie chcesz później mieszkać? Kraków- klimatyczne, stylowe miasto, mekka artystów, masa zabytków, zielona itp. Warszawa - ogromna ilość miejsc pracy, dużo betonu, sporo snobów, ale tez centra handlowe, imprezy itp. Mieszkania sa drogie w obu miastach. Jak wolisz góry to wybierz Kraków, jak wolisz morze to Warszawę. Myśl pod kątem zamieszkania w takim mieście, zobacz oba i zdecyduj, które bardziej cie leży.

Gość gość
wawa :)

Ja po maturze musiałam dokonać takiego wyboru - czy zostać w moim rodzinnym mieście Krakowie i tam iść na studia, czy trochę zaryzykować i wybrać Warszawę. Mówiąc zaryzykować mam na myśli przede wszystkim to, że nie znałam Stolicy praktycznie w ogóle, byłam tam zaledwie kilka razy i bałam się, że nie odnajdę się w nowym miejscu. Wybrałam Warszawę i nie żałuję :) Studiuję na specjalności Transport - Spedycja - Logistyka na UTH w Warszawie. Są to studia licencjackie. Na zajęciach poruszamy tematy związane z infrastrukturą logistyczną czy prawem obowiązującym w transporcie i spedycji . TSL jest rozwojową i ciekawą specjalnością, dlatego cieszę się, że wybrałam Warszawę i studia na UTH :)

Gość ewelina546
Moim zdaniem Warszawa ma mnóstw dodatkowych prac w których można sobie dorobić lub znaleźć potem pracę. Wiele osób wybiera w Warszawie uczelnię WSEIZ dużo czytałam o niej i wygląda na ciekawą. Mi się spodobał kierunek: gospodarka przestrzenna: http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-architektury/gospodarka-przestrzenna , ale mają również wiele innych kierunków.