Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że takich tematów było już tysiąc, ale naprawdę nie wiem, jaki prezent kupić na urodziny dla mojej pięciolatki. Ma lalki Monster High, laptopa edukacyjnego, kucyki My Little Pony, sporo pluszaków, klocki (takie zwykłe), zestaw Zhu Zhu Pets, kilka gier planszowych, dużo puzzli i mnóstwo książeczek, kolorowanek, kredek itp. Uwielbia "Krainę lodu", psy, koty, puzzle, książeczki. Wcześniej wymyśliłam, żeby jej kupić taką przenośną konsolkę do gier, ale w międzyczasie kupiliśmy tablet, no i mała od czasu do czasu w coś tam zagra. Teraz się zastanawiam, czy nie kupić jakiejś lalki-Elsy albo interaktywnego pluszaka-Olafa, ale z drugiej strony to kolejna zabawka, która po jakimś czasie zostanie rzucona w kąt. Dlatego chciałam kupić coś takiego innego, kreatywnego i kompletnie nie mam pomysłu...

Gość gość
jestem mamą 5 latki, wiem, że to wiek bizantyjskiego gustu - róż, złoto i diamenty;-), więc może jakiś ciuch - tiulowa spódnica, piżama z księżniczkami czy krainą lodu itp. przynajmniej się na pewno przyda. a z zabawek: u nas się sprawdził domek czy akcesoria dla barbie z serii fryzjer, zawsze trafione lego (ostatnio z serii disney czy friends). z kreatywnych rzeczy: puzzle, gry planszowe (są z róznymi bohaterami), takie zestawy do samodzielnego robienia np. bransoletek czy lalek motanek. a na najblizsze urodziny przewiduję kupic mrówkarium (wbij w net) - wspaniała rzecz do obserwacji mrówek i ich tuneli, ale trzeba złapać 10 mrówek, co w zimie trudne.:-)

Gość gość
wam sie w tyłkach poprzewracało i dziecko dlatego za duzo ma i problem co kupic 5 latce, dawno temu nie było takich dylematow bo czlowiek z wszystkiego się cieszył, za rok zalozysz na pewno ten sam temat co kupic szesciolatce bo ma--------komputer tablet, wlasna siłownie, słuzaca samochód za bardzo rozpieszczasz corke ,m takie dziecko male najbardziej powinno sie ucieszyc z tortu, poccolo, a nie mamusia zakłada durny temat

Gość gość
Dziękuję za propozycje, właśnie myślałam o klockach Lego, bo młoda ma tylko takie zwykłe. Akurat strój to jej niedawno kupiłam, bo niedługo w przedszkolu mają bal przebierańców-oczywiście chciała się przebrać za Elsę;) Więc po domu na pewno jeszcze mała Elsa będzie pomykać, bo jest zachwycona tym przebraniem. I jest dokładnie tak jak mówisz-róż, złoto i diamenty:D a z gier planszowych mogłabyś coś polecić? Ma już takie typowe: chińczyk, trójkąt, grzybobranie, domino dla dzieci, ale najbardziej lubi grać w "Potwory do szafy".

Gość gość
gość dziś Jeśli cię temat nie interesuje to tutaj po prostu nie wchodź, nie musisz pluć jadem na prawo i lewo;) A jak już masz tyle agresji i nienawiści w sobie to może właśnie tobie przydałaby się siłownia?

Gość gość
coż mnie ten temat bardzo interesuje, temat naprawde bardzo ciekawy, ciekawa jestem co kupisz jej na 10 urodziny, nie pluję jadem tylko piszę co myśle, ogólnie to wszystkich mamus co rozpieszczaja swoje dzieciaki, też mam dzieci ktore tez rozpieszczam ALE BEZ PRZESADY

Gość gość
To skoro cię nie interesuje to daj sobie spokój, bo jednak wydaje mi się, że jadem plujesz. Ja swoją rozpieszczam też bez przesady, wydaje się, że ma dużo jak się to napisze, ale dom zawalony zabawkami nie jest, w porównaniu do innych dzieci, które nie raz odwiedza. Jedyne czego ma dużo to książeczki, ale te kupujemy na bieżąco, bo co wieczór jej czytam-bez tego nie zaśnie.

Gość gość
moj dzieciak nie ma urodzin ale na mikołaja swojemu chrzesniakowi kupiłam -wygibajtus-czy coś takiego, podobno swietna zabawa dla calej rodziny, i swojemu też chcę teraz kupić akurat na ferie,

Gość gość
wygibajtus to taka gra planszowa ------ ze gdzie wylosujesz to tam stawiasz ręce, nogi , podobno fajna rzecz, wez ją do kina np. pingwiny z madagaskaru, wspolny wypad na ciacho wspolne zakupy, nie musi to być drogi prezent, ważne by dziecko się dobrze bawilo i wspólnie z rodzicami spadziło czas

Gość gość
To coś jak Twister, fajne to:)

Gość gość
skarbonka na drobniaki

Gość gość
O, do kina ja wez, jak moj synek byl z nami pierwszy raz w kinie to bylo dla niego wielkie przezycie

Gość gość
wlaśnie nie musi to być prezent materialny, spędz z dzieckiem miło czas, idzcie w niedziele gdzieś w fajne miejsce, moje dzieci bardzo by się ucieszyły z takiego prezentu

Gość gość
najfajniejsza bylaby ta skarbonka, przyjemne z pozytecznym

Gość gość
Dziękuję za pomysły:) z kinem fajny pomysł, chociaż nie wiem czy odczułaby to jako prezent, bo spędza z nami dużo czasu w różnych miejscach;) Robimy małe przyjęcie urodzinowe dla niej i jej koleżanek w sobotę, więc w sumie w niedzielę taki dzień z nami to mogłaby być fajna sprawa:) dziękuję raz jeszcze, myślałam, że zaraz mnie tu wszyscy zjadą, że rozpieszczam:D

Gość gość
to jeszcze ja od rózu, złota... u nas z gier: spadające małpki i księżniczki (zależnie na jakim polu staniesz, w to ją mozesz ubrać). i wspaniale wspólną zabawę dają ksiazki 1001 drobiazgów np. w mieście najlepsza - godzinami mozna wypatrywać szczegółow, bawić się, kto pierwszy znajdzie, osawaja różne spprawy (trochę golizny, niepełnosprawnosć), stara jestem, ale mozemy się tymi drobizagami bawić i opowiadać sobie pół dnia (a mamy ją juz z 2 lata). Zobacz sobie na allegro Ali Mitgutsch 1001 drobizagów. Też myślałam o kinie (grają barbie, a takze dzwoneczek w nibylandii) albo sali zabaw z kulkami.

Gość gość
przecież to że wyprawiasz przyjęcie to już jest prezent sam w sobie, nie musisz jej juz obdarowywać prezentami

Gość gość
Ta książka fajna sprawa, na pewno byłaby zadowolona, bo książki uwielbia:) myślałam też o tych spadających małpkach. A co do skarbonki to już ma, zbiera zawzięcie na wrotki:D

Gość gość
ja nie jestem stara ,ale jak był mikołaj to swojej 4-letniej chrześnicy chcialam kupic tableta lub komputerek edukacyjny dla dzieci, brat powiedzial ze nie bo zbierają na prawdziwy i chcą kasę , no kurde dla czterolatki, tym bardziej że on ma tableta i komputer już w domu i mala na tym grywa, zawziełam sie kupilam tableta edukacyjnego dla dzieci, dziecko jest przeszcześliwe, jeszcze jej sie nie znudziło,

Gość gość
A słuchajcie, te klocki Lego to teraz wszystkie takie są, że można z nich zbudować jakiś domek, sklep, statek czy coś tam? Nie ma takich zwykłych klocków Lego, żeby dziecko sobie samo wymyślało budowlę?

Gość gość
słownik ortograficzny, bo w dzisejszych czasach dzieci nie mają pojęcia co to jest super sprawa gdy przyniesie do szkoły i wszystkie dzieci będą jej zazdroscić ze posiada coś takiego

Gość gość
gość dziś Tobie by się przydał.

Gość gość
gość dziś gość dziś Tobie by się przydał. -----------------------------bezczelna jestes

Gość gość
no właśnie Lego jest teraz przekombinowane, można kupić takie wiaderko z zestawem podstawowym. bo te np. lego z Meridą czy Arielką, to więcej gadżetów: rybka, misie, czy kokardka, niż konkretnych klocków, ale dziewczynkom się podoba. Dzięki Mamy, z pomysłu gry typu twister dla dzieci, zdecydowanie skorzystam:-) (ta od różu...)

Gość gość
a niby dlaczego musisz jej coś kupowac

Gość gość
proponuję ksiazkę o dobrym zachowaniu, wychowaniu ,manierach

Gość gość
wytlumacz mi co złego jest w slowniku ortograficznym

Gość gość
wytlumacz mi co złego jest w slowniku ortograficznym