Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twoje zdanie o Jehowych

Polecane posty

Gość gość

co sądzisz o Jehowych

Gość gość
Moj kochanek jest swiadkiem jehowy. Sekta tak strasznie manipuluje swoimi czlonkami, ze aby to zniesc przeinaczaja rzeczywistosc we wlasnych glowach. Takie zaklamanie prowadzi do chorob psychicznych i dlugoletniej terapii psychologicznej. Najlepiej od nich uciekac, jak najdalej.

Gość gość
Nie nazwałabym ich sekta niemniej jednak prawda jest to,że perfekcyjnie potrafia manipulować ludzkimi uczuciami! Gosc 13,14 Dlaczego nie uciekniesz od kochanka skoro twierdzisz, ze trzeba to zrobic??

Gość gość
Moj kolega jest jehowym :) Jest spoko ,ale sadze, ze to raczej srednio bezpieczne trzymac sie z ludzmi z sekty. Zreszta kazda sekta manipuluje i wykorzystuje czlonkow.

Gość gość
Pewnie osoba wyzej wie, ze ją też będą ścigać... więc co za różnica, juz wdepła w gowno. Zazwyczaj blizsze stosunki z kims maja na celu wciagniecie tej osoby do sekty i nic poza tym.

Gość gość
Staram sie uciec i powoli mi sie to udaje. Przeszkoda sa glownie moje wlasne uczucia i emocje. I nie, nie probuje mnie "wciagnac" do sekty. Bylabym tam zbyt niebezpieczna ;-), bo nie wierze w zadnego boga.