Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mycie wlosow, do dziewczyn

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co ile myjecie wlosy? Ja mam takie na dlugosc lekko za lopatki, myje co 2 dni. Ale ostatnio zauwazylam ze na drugi dzien (a juz szczegolnie pod wieczor) sa one przychlapniete, suche i jakby tluste. Boje sie zaczac myc codzinnie choc bylyby codziennie ladne ale wtedy juz tym bardziej beda sie tluscic szybciej. Nie wiem co robic :(

Gość gość
Myj je tak często co ile musisz. Spróbuj np. umyć je jutro rano i pojutrze na wieczór itd. :)

Gość gość
Z myciem u mnie to różnie bo to zależy od tego jakim szamponem myję. Są takie po których muszę myć co drugi dzień ale też takie że myję dopiero po pięciu dniach. Te wszystkie szampony reklamowane, znanych firm (zazwyczaj) są najczęściej z silikonami i po nich włosy bardzo szybko nadają się do mycia. Warto poszukać jakieś mniej znane szampony, albo zwykłe ziołowe polskich firm, o jak najkrótszym składzie. Ostatnio odkryłam firmę Herbal Care, ale też Barwa jest dobra i Eva. Po nich dużo dłużej włosy są ok.

Gość gość
ja mam do pasa i myje codziennie, w wolne dni zdarza mi się zrobić 1 dzień przerwy. myj kiedy czujesz, że są brudne.

Gość gość
ja musze codziennie, a i tak mam beznadziejne bo myje wieczorem a noe rano bo musialabym wstawac zbyt wczesnie a dodatkowo mam prpblemy z zatokami

Gość gość
Co 5 dni myć włosy to trzeba być mega śmierdzielką i brudaską, fuujjj :O A potem staniesz nad taką syfiarą w autobusie (jak ona siedzi albo jest znacznie niższa) i zaciąga taki smród z czerepu, że idzie sie porzygać :O

Mam włosy do pasa i myję je co 2-3 dni;) co prawda trzeciego dnia wyglądają czasem strasznie, ale co poradzić;) kup sobie pokrzywę albo miętę i spłukuj włosy wywarem, możesz dodać też do niego cytrynę. Powinno pomóc;)

Proponuję zmianę szamponu, a jeśli używasz odzywki nie nakładaj jej na skórę głowy, tylko na długość włosów. Polecam maseczkę drożdżową do włosów przetłuszczających się: Składniki: Kostka drożdży Szklanka mleka Rozgnieć drożdże, a następnie dodaj do nich szklankę mleka. Dokładnie wymieszaną maseczkę nałóż na pół godziny na włosy. Najlepiej załóż czepek na głowę, by poprawić działanie składników. Później spłucz dokładnie mieszankę i umyj włosy szamponem przeznaczonym do ich typu. Drożdżowa maseczka pomoże Ci uporać się z problemem szybko przetłuszczających się włosów.

Gość gość
co 2 dni