Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość R9P6

skuteczność microgynon21

Polecane posty

Gość R9P6

witam, zaczełam brać microgynon 21 miesiąc temu. dzisiaj biorę ostatnią tabletkę. dodam, że przed ich rozpoczęciem brałam 2 miesiące novynette z dwumiesięczną przerwą pomiędzy nimi. m21 wzięłam pierwszego dnia miesiączki. od tego czasu kochałam się regularnie z chłopakiem. są to moje drugie tabletki antykoncepcyjne, czy są one skuteczne ? mam trochę wątpliwości ze względu na ich cenę i na to, że jedni mówią by wziąć pierwszego dnia miesiączki, inni że drugiego, trzeciego, lub że nie ma to znaczenia. czy byłam w pełni zabezpieczona, czy mam powody do obaw ? pozdrawiam

Gość gość
Aha, cena cię niepokoi. A popatrzeć na zawartośc hormonów i na to, że tabletki powinny byc dobrane pod kobietę i wtedy cena jest najmniej ważna to już nie?

Gość gość
Odpowiadając na pytanie. Po przerwie bierzesz tak jakbyś zaczynała pierwsze swoje tabletki, czyli od pierwszego dnia miesiączki. W każdym opakowaniu każdej antykoncepcji hormonalnej jest coś takiego jak ulotka, która wyjaśnia skuteczność czy brak skuteczności.

Gość R9P6
Nie dostałam ulotki, ponieważ kupowałam 1 listek, oczywiście przeczytałam ja w Internecie, ale chciałabym uzyskać więcej informacji od kobiet stosujących te konkretne tabletki. Czy są one skuteczne i czy nie mam się czym martwic, oraz czy bole podbrzusza i jednego z jajników w pierwszym miesiącu stosowania, zwłaszcza pod koniec są normalne i nie ma powodu do niepokoju ?