Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieluszki wieloraowe

Polecane posty

Gość gość

uzywacie? jakich firm? bambusowe? flanelowe? jak czesto pierzecie? ile pieluch kupic na poczatek :)? bede wdzieczna za wszelki informacje :)

Gość gość
ja też przymierzam się do pieluszek wielo, z tym że raczej będę łączyć - na noc jednorazówki. I z uwagi na koszt chyba jednak zaczniemy od ok 3 msc - na one size, ja się łamię między otulaczami a kieszonkami, dlatego z chęcią się przyłączę do tematu :)

Gość gość
ja myślałam w kontekscie odpieluchowania. myslalam ze znajda sie jakies mamy doswiadczone w tym temacie, ktore chcialyby podzielic sie wiedza :)

Gość gość
A od którego miesiąca można dziecko odpieluchowywac

Gość gość
kiedys dzieci odpieluchowano przed roczkiem, ale w erze pampersow ponoc optymalny wiek to 18 m-cy. wtedy dziecko zaczyna to kontrolowac. jednak mam wrazenie ze my, wychowani w tetrze, potrafilismy duzo wczesniej ;)

Gość gość
Ja uzywalam tetry+ otulacze roznych firm ( polecam pupus i milovia) Tetre skladalam w taki fajny trojkat co w kroku mial kilka warstw a po bokach dwie i spinalam snappim. Mialam 40 pieluszek z tetry i ok 10 otolaczy czyli caly zestaw to ok 600 zl. Corka 14 mc odpieluchowana w dzien, a kupe robi tylko na nocnik gdzies od 8 miesiaca. Polecam takie rozwiazanie

Gość gość
dziekuj za wpis. 14 mcy? super. zazdroszcze :). ale Ty od samego poczatku mialas wielorazowe?

Gość gość
ja mam tetrę (30 szt) + otulacze (kupione na alle po 19 zł szt). używam od wyjścia ze szpitala, na początku na noc dawaliśmy pampersa ale i tak wstawałam żeby go nakarmić wiec co za różnica jeszcze przewinąć. właściwie to jak miał pampersa to i tak przebierałam przy każdym wstawaniu. teraz młody ma 8,5 miesiąca i od stycznia robi kupę na nocnik i czasem udaje nam się z siusianiem przez np. 6-8 godzin utrzymac suchą pieluchę. nie twierdzę, że robi to świadomie, ale jak chce siku to zaczyna sie wiercić w specyficzny sposób ;) co do prania to do tej pory co 1,5- 2 dni, ale teraz zdarza się rzadziej lub pakuje mniej do pralki, tetra schnie błyskawicznie, nie wiem jak inne. Ja moge tylko polecić wielorazówki, sama bym je ponownie wybrała, ale nawracać na to nikogo nie będę, bo jednak wymaga to trochę więcej pracy.

Gość gość
nie dopisałam : otulaczy miałam na początek 5, później dokupiłam 4 nowe za 9 zł, na olx :) czasem sie poszczęści ;)

Gość gość
Ja mieszkam za granica i kupilam takie otulacze nieprzemakalne z wkladami bambusowymi. Ogolnie polecam jako eko alternetywe i jest faktycznie taniej, ale na noc zakladam dziecku jednorazowe, bo po dluzszym noszeniu wielorazowych ma odparzenia. No i trzeba sie bawic z praniem, suszeniem, czasami przecieka bokiem. Ale jestem zadowolona, nie zawalam swiata tonem pieluch.

Gość gość
a ma jeszcze ytanie w kwesti opieki dziennej zlobka/przedszkola? oddawalyscie dziecko w wielorazowkach? jak przedszkolanki na to reagowaly?

Gość gość
To ja od 14 miesiecznej corki :-) od poczatku bylam nastawiona na wielo, chocoaz wszyscy mowili ze sie poddam. Zaczelam uzywac jakos po tygodniu od wyjsciaa ze szpitala, na poczatku tylko na dzien, przez ok rok caly czas a teraz w ogole, bo na noc zakladam ekologiczne pieluszki jednorazowe ( corka zaczela sie budzic w nocy jak ja przewijalam, a sama tetra nie wystarczala na cala noc. Zreszta prac 7 pieluszek na tydzien bez sensu) Ale to wyjscie chwilowe bo kolo maja jak bedzie cieplo mysle o zrezygnowaniu pieluchy tez w nocy. Zobaczymy jak bedzie :-)

Gość gość
a nikt nie próbował oddawać dziecka do przedszkola w wielo? czy swszystkie dzieci po wielorazówkach do przedszkola szły juz bez pieluch :)?

Gość gość
up?