Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kamińska: Nie biorąc ślubu solidaryzuję się z osobami homoseksualnymi

Polecane posty

Gość gość

O swoim postanowieniu w wywiadzie dla Twojego Imperium opowiedziała Julia Kamińska, która jest w wieloletnim związku ze scenarzystą Piotrem Jaskiem. – Chętniej zawarłabym związek partnerski, polegający na tym, że dwoje ludzi chce być razem, ale nie jako mąż i żona. Niekoniecznie odmiennej płci. W Polsce jest to, niestety, nadal niemożliwe. Ale czekam aż prawo się zmieni, bo bardzo mocno kibicuję moim przyjaciołom o orientacji homoseksualnej – powiedziała serialowa Brzydula. – Uważam za niesprawiedliwość, że ja mogę zawrzeć związek małżeński z ukochaną osobą, a wielu moich przyjaciół nie ma takiego prawa. Nie biorąc ślubu, solidaryzuję się z nimi. Do instytucji małżeństwa nie mam negatywnego stosunku. Uważam jednak, że każdy powinien robić to, na co ma ochotę, jeśli oczywiście nie krzywdzi innych. Jestem za pełną wolnością i sprawiedliwością bez względu na płeć, pochodzenie czy poglądy. Ślub nie jest mi do niczego potrzebny. Gdy w Polsce zawieranie związków partnerskich będzie możliwe, najprawdopodobniej zdecyduję się taki krok, nie zwlekając długo – dodała aktorka.

Gość gość
i co nas to obchodzi? niech robi co chce, mam to w d***e

Gość gość
Ona chce byc w związku ale nie być w małżeństwie? Czyli czym bo nie ogarniam? To jest jak miec ciasto i zjeść ciasto. Nie ma pośredniego stanu. Co za brednie. Ona wszystko co wymienia w swoich "pragnieniach" to relacja w małżeństwie cywilnym tylko nazwa jej się nie podoba.

Państwo ma w swym statucie chronić i wspierać rodzinę jako podstawową komórkę, jako przyszłość narodu, bo to ze związku kobiety i mężczyzny biorą sie dzieci a nie ze związków homoseksualnych. Stąd małżeństwo MUSI być związkiem mężczyzny i kobiety, aby zaznaczyć różnicę. Również z przyczyn etycznych (nie mylic z religią), aby modelem dla młodych ludzi były związki hetero a nie homo. Związki partnerskie? - to nic innego jak umowa na czas tymczasowy, jak chcesz zawrzeć umowę na czas tymczasowy z partnerem, to idź do prawnika i ja zawrzyj. Wolny kraj. Natomiast walka o "związki partnerskie", to nic innego jak obniżanie znaczenia małżeństwa!!! Tak jak Kamińska, która twierdzi, że małżeństwo to bzdura a pary homo powinny być na równi z hetero.

Gość gość
ja tez bym wstąpiła w zwiazek partnerski, nie podoba mi sie bycie ŻONĄ, nie umiem tego wyjasnic, po prostu nie podoba mi sie wizja slubu :O

Generalnie coraz więcej takich "mądrych", co same nei wiedzą czego chcą, ale to takie modne być tolerancyjnym i "wolnym od ręki" mimo bycia z kimś.

Nie potrzebuję tej solidaryzacji ;-) wystarczy mi szacunek dla innych ludzi, bez względu na to jakiej są orientacji, wyznania i koloru skóry.

Gość gość
Jesteście smieszni. Pary hetero są ok bo dają dzieci, a wzięliście pod uwagę pary które są hetero ale NIE chca miec dzieci? Proponuje zabraniać być takim parom w konkubinacie skoro zabraniacie związków homo bo jedyny argument jaki macie to brak potomstwa dla narodu.

ostatnio homoseksualizm promuje sie nawet w szkołach ucząc dzieci w wieku, w którym takie kwestie ich nie interesują, że jest to normalne jak facet dyma faceta w anusa. Nie wiem czemu ma to służyć ale podejrzewam, że w politbiurze UE, zatrudniającym 60 tysięcy ludzi zagnieździła sie banda pedałów i pedofili.

ale ja nikomu nie zabraniam związku :) Jak napisałam małżeństwo - tylko pary hetero. "Związki partnerski" - NIE. a żyć to każdy neich żyje jak chce :)

Gość gość
" gość dziś Jesteście smieszni. Pary hetero są ok bo dają dzieci, a wzięliście pod uwagę pary które są hetero ale NIE chca miec dzieci? Proponuje zabraniać być takim parom w konkubinacie skoro zabraniacie związków homo bo jedyny argument jaki macie to brak potomstwa dla narodu. " durny wpis, zacznijmy od tego że związek dwóch osób tej samej płci jest sprzeczny z definicją małżeństwa. Tak jak koń nigdy nie będzie krową tak krowa nie będzie koniem. Proste.

I jak napisałam, argumenty: 1. dzieci 2. wzorzec gwarantujący przetrwanie

podejrzewam również że jest to krok do realizacji planu o którym słyszałem opierającym się na założeniu, że dzieci gwałcone w dzieciństwie sa bardziej podatne na manipulacje psychiczne, bardziej uległe i zastraszone. Juz pomijam, ciśnienie europejskich sądów na przyznawanie dzieci homoseksualistom. Ostatnio pewien angielski sędzia został poddany reedukacji za to, że preferował do adopcji pary damsko męskie.

no wiem fiku mniej wiecej, że starają się zdemontować nasz instynkt już od najmłodszych lat. wtedy oni będa decydowali o narodzinach a raczej wprowadzą system probówkowy;) Ludzi będzie się produkowało bo wszyscy zostaną spedaleni i stracą zainteresowanie płodzeniem dzieci. Huxley sie kłania

Gość gość
Gość 20:19 Durny to jest twój wpis, każdy zyje jak chce a życie to nie tylko reguły i definicje, które ustala człowiek.

krótko mówiąc chodzi o sterylizacje:) przetrwanie gatunku zostanie oddane w kompetencje władzy:) a władza wyprodukuje sobie takich obywateli jakich będzie potrzeboowała

gośc dziecko oddane do adopcji pedało nic nie ustala i nie ma nic do powiedzenia. Wszelkie argumenty przemawiają za tym, żeby wychowywać je jednak w modelu standardowym (od jakichś zresztą 800 mln lat):) Odchyły sie zdarzają zawsze ale żeby robić z tego standard to się nie zgodzę. I nie ma to nic wspólnego z brakiem tolerancji. to jest kolejny z wielu programów socjotechnicznych. Nikt nie gnębi pedałów. Już pisałem o co chodzi.

swoją drogą niemożliwe jest aby ludzie z takimi skłonnosciami rodzili się i ewolucja preferowała takie odchyły. Z prostego powodu. Otóż sie nie rozmnażają. Dlatego ich wysyp z pewnością nie jest spowodowany genami czy naturą. I założe sie, że na stworzenie tej grupy, mody, stylu życia, preferencji poszły miliardy dudków.

Gość gość
To chyba nie zrozumiałeś "nowego wspaniałego świata".... I w tej kwestii antyutopijna wizja przyszlosci nie ma znaczenia. Kocha się człowieka a nie jego płeć.

Gość gość
mocna riposta!

kochaj sobie kogo chcesz ale nie zmuszaj do tego dzieci. czy jak ktoś sie rodzi bezpłodny to daje mu sie prawo do wmawiania adoptowanym dzieciom, że bezpłodnośc to coś wspaniałego? a wy jesteście bezpłodni. Bo w warunkach poza cywilizacyjnych wymarlibyście po jednym pokoleniu. Jak dla mnie promowanie takich postaw jest szkodliwe dla gatunku. Krótko i na temat. Wyobraź sobie do tej akcji jakiś wywołany HAARPem kataklizm. Banki spermy poszły sie jepać. dzieci do adopcji brak. Ludzie są uziemieni. To pułapka. Jak tego nie rozumiesz to znaczy, że jesteś kretynem

to forma sterylizacji populacji. Nikt nie nienawidzi pedałów. To wy nas nienawidzicie. całe te szumne akcje to jedna wielka propaganda. Myślisz, że państwo obchodzą jakieś pedały? rusz głową. dzieci umierają na ulicach z głodu i państwo ma na to wyjepane. Chyba, że akurat można je podesłać jakiejś parce, która je nauczy, że męska doopa to najlepsze miejsce na kootasa

i po co ta edukacja małolatów.? Tatuś i tatuś śpią w jednym łóżku bo sie kochają. Widziałeś kiedyś żeby o podobnych rzeczach dotyczących par hetero uczyli dzieci w szkołach? Jak dla mnie to celowe krzywienie psychiki i to mnie w*****a a nie twoje upodobanie do nadziewania sie na fiuty

zresztą sterylizują nas również chemicznie. coraz więcej facetów jest bezpłodna. I to nie ze stresu. Wystarczy dodać pare specyfików to tu to tam.

samo nazywanie pedałami świadczy o pogardzie, szanuj ludzi, bo w tym momencie cała twoja pisanina odbierana jest negatywnie.

jak do standardu wejdą metody probówkowe, inseminacje, surogactwo i majstrowanie wielkiego kapitału w procesie reprodukcji to za 3 pokolenia przejmą ten proces na własność jak również będą mieli prawa do swoich "produktów' W końcu po co są patenty. To będzie bilionowy interes i jak zwykle znając ich metody zostaniesz człowieku zmuszony do korzystania tych usług tak samo jak zmusza się obecnie do szczepionek. Tzw automatyzacja konsumpcji. każdy che mieć dziecko idlatego trzeba bedzie w przyszłości za nie zapłacić;) Być może wydzierżawić na jakiś czas. Oni mają nieograniczoną inwencje jeżeli chodzi o marketing:) sprzedadzą wszuystko jak nie sprzedadzą to stworzą takie warunki, że będziesz musiał to kupić. Takiego świata chcesz?

pedał to nie jest pejoratywne określenie a nazywanie tego homoseksualizmem sugeruje, że to jakaś odmiana normalnego stosunku płciowego

Gość 35_letni_prawik
Ja też się z nimi solidaryzuję haha :)