Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona78956

ZUS i ZUS

Polecane posty

Gość wkurzona78956

Masakra z ZUSEM! Jestem w 8 mc ciąży, miałam 7 kontroli z tej instytucji,podważają mojego lekarza ( przyjmuje leki na recepte od 4 miesiąca ciąży ze względu na małą przepływność krwi). I dziś dostałam pismo, że ZABIERAJĄ mi zasiłek bo chciałam od nich siano wymusić..! Ot co ! P****ało ich do końca... :(( Czy ktoś miał podobnie?? U mojego pracodawcy pracowałam 4 miesiące przed zajściem w ciąże, a wcześniej miałam u niego umowy zlecenie.... Ten kraj popier/dolilo

Gość gość
Głowa do góry:) Najwyżej pozostanie dochodzenie swojego drogą sądową. Nie martw się bo sprawa jest do wygrania.

Gość gość
To jest masakra :( przecież nie zaszłam w ciąże od razu jak dostałam umowę ani nic.. Tylko głupki zatruwają życie ;(

Gość cołko prowda
mała przepływność krwi to jest to jest paskudztwo straszne i niebezpieczne co oni podważają? porąbani są! Nie daj się, będą musieli ci w zębach przynieść te pieniądze. Wejdź na stronę fundacji Rodzić Po Ludzku. Tam opisywali takie przypadki i nawet jak kobiety szły z tym do sądu to wygrywały! Nie mogą podważyć powodu dla jakiego zostałas zatrudniona, bo w Polsce nawet jeżeli się zatrudniłaś celowo w ciąży i tylko po to aby mieć świadczenia to zgodnie z prawem NIE JEST TO NIELEGALNE ANI NAGANNE! no a już te problemy z krwią to w ogóle ciężka sprawa. Nie zamartwiaj się na zapas.

Gość gość
a jaki to zasiłek dostajesz w ciąży od zusu? chorobowe?

Gość gość
CHorobowe. Dostaje 3 tys netto. Oni wszystko zakwestionują tylko by nie płacić. Dzięki za słowa otuchy :)