Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To dopiero 7. tydzien, a ja mam juz brzuch jak w 5 miesiacu.

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze to nie dziecko, tylko jelita, ale to wyglada strasznie. Taki stozek spiczasty przy pępku. Jak spaślak.

Gość gość
Pocieszę cię, ja w ciąży ostatni raz byłam 3 lata temu a cały czas mam brzuch jak w 7 miesiącu...:D

Gość gość
Spoko zdarza sie , tez mam bebol od samego poczatku , w 5 tyg zaczelam nosic spodnie ciazowe bo mbie normalne cisnely , Przyzwyczajaj sie , mniejsza noe bedziesz :P

Gość znam to bardzo dobrze
Ogromny brzuch miałam teraz zaczynam 7 miesiąc wyglądam jak do porodu! Haha moja koleżanka 13 tydzien nie widać nic!

Gość gość
Po Was przynajmniej widac ze jestescie w ciazy ; P ja w 8 miesiacu mam brzuch jak niektore w 5 ;)

Gość gość
Ale to jest straszne. Bo tak wcześnie jeszcze, 7. tydzień, jeszcze nikomu nie mówiłam, a tu juz taki brzuch. Niektórzy zerkają z uśmiechem, ale nic nie mówią, choć pewnie się domyślają. Nie da się czegoś z tym zrobić? Nie wiem, czy to macica wypycha jelita, czy problemy z trawieniem... Espumisan nie pomaga.

Gość gość
To nie jelita tylko tłuszcz cały czas tam był, tylko od momentu kiedy dowiedziałeś się o ciąży zacząłeś się jej doszukiwać.

Gość gość
Wcale się nie dowiedziałEm, bo nie jestem facetem!! Poza tym masz rację, Ty lepiej wiesz jak wygląda mój brzuch. Dobrze, że mi to ktoś powiedział, bo ja sama nie widzę. Ufff... Co za ludzie......

Gość gość
wiesz co miałam tak samo, wzdęcia i zaparcia robią swoje. Pomogło mi jedzenie suszonych śliwek, picie mnóstwa wody niegazowanej, musiałam też zmienić dietę zupełnie zrezygnować ze smażonych i tłustych dań, espumisan raz na jakiś czas i pomogło. Teraz jestem w 21 tyg i brzuch mam spory ale to już tylko typowy ciążowy brzuszek :)

Gość gość
chyba żartujecie, ja jestem w 3 ciąży w 4 msc a brzuch mam niemal płaski i we wszystko się spokojnie mieszczę, nikt nie wie że jestem w ciąży, albo tak zatrzymuje wasz organizm wode albo ja nie wiem.

Gość gość
Ale ja nie mam zaparć, wręcz przeciwnie.

Gość gość
Teraz już tak będzie! O ile nie należysz do potworów mających tyle samo obwodu w tali co w udzie to będziesz się cieszyć otyłością brzuszną ale za to szczupłymi udami -coś za coś! Trwała ciąża-Wszyscy będą cię szanować! Zobaczysz jeszcze nie jeden raz ktoś z podnietą w oczach zapyta:-a ile pani ma już tych dzieci? Zważywszy że każdy znajomy średnio co roku widzi cię w rozciągniętym swetrze mogłabyś udawać że masz ich tuziny -Albo jak ojciec Wirgiliusz 123

Gość gość
gosć z 11.29- uwielbiam cię za takst o trwałej ciąży :)

Gość gość
Bardzo śmieszne

Gość gość
ja też od początku ciąży chodziłam wydęta. po prostu nie mogłam spodni dopiąć bo brzuch mnie bolał a na wadze jeszcze nie było nic widać. teraz juz sie rozpakowałam i ta ciąża nie była "trwała" ;)

Gość gość
Jestem w 9 tygodniu,brzuch mam duży albo raczej wzdęty.. a poza tym już w początkowych tygodniach powiększa się znacznie macica i to też robi swoje. To całkiem normalne :)

Gość gość
Bo babska zra od pierwszych tygodni ciazy jak stary chlop uwazajac ze sa w ciazy to sie nalezy,a potem 30kg nadwagi i tlumacza ze to woda sie zbiera. kobieto!ogarnij sie od3-4 miesiaca powinno sie jesc o300kcl wiecej. odsetek kobiet z cukrzyca ciazowa z roku na rok rosnie. jak mozna w 7tyg miec brzuszyska takie aby w gacie sie nie dopinac!to co powiesz w 7miesiacu? taak i teraz mnie zjedzcie ciazowe spaslaki

Gość gość
Gościu z 12.36 Już w początkowych tygodniach macica bardzo się powiększa. Ja jestem w 9 tyg. jak już pisałam. Jutro zacznie się 10 tydz. brzuch mam wzdęty ale nie od żarcia jak stary chłop jak to ująłeś, bo mdli mnie strasznie i schudłam 2 kg tylko od tego,że wszystko się zmienia w anatomii kobiety i brzuch jest na prawdę wzdęty i obolały.

Gość gość
Ale glupoty piszesz o tej macicy, w 9 tyg jest ona powiekszona , ale nieznacznie, a wszelkie niedogodności zwiazane z powiekszeniem sie obwodu brzucha spowodowane są zastojami krwi w orgaznizmie, wzdeciami i zaparciami

Gość gość
No to chodźby tym! A nie obżarstwem jak stary chłop! do k***y nędzy

Gość gość
Ja akurat się wcale nie obżeram, wręcz przeciwnie, bo mnie mdli i wymiotuję. I co na to powiesz?????????? Też mam taki brzuch o żarcia???? Spadaj na drzewo wredna małpo!