Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w Boga?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego tak, dlaczego nie?

Gość gość
bo tak, jak miałam kiedys wątpliwości, to byłam pogubiona, z wiarą jest lepiej i latwiej sie zyje

Gość gość
nie bo wiem że to bajka ale chciałabym wierzyć żeby łatwiej się żyło

Gość gość
Tak. Wiara pomaga mi w regularnej gradacji priorytetów, zmusza do zyciowej pokory, do wyzbycia się aroganckiego myslenia, ze czlowiek jest panem świata, i ma nad wszystkim kontrolę.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Tak, chociaż nie wychowałam się w jakoś szczególnie katolickiej rodzinie. Teraz jestem dorosła i nie wyobrażam sobie żeby w moim życiu nie było Boga. Długo by pisać

Gość gość
nie, nie ma powodu, po prostu nie przekonują mnie takie rzeczy

Martyna nie ciesz się bo i tak umrzesz w wypadku. Ja ci mogę podawać przykłady ludzi cudownie wyleczonych z chorób którzy twoim bogiem się brzydzili np Josef Mengele który dziwnie wyleczył się z białaczki w wieku dziecięcym i wielu, wielu innych nad którymi czuwała opatrzność a bogów mieli w d***e. I co powiesz na to?

Gość gość
No właśnie, a ilu to wspaniałych i wierzących ludzi zmarło po ciężkiej chorobie, mimo że modlili się do boga. Dlaczego bóg im nie pomógł? Już nie wspominam o wojnach, dlaczego ginie tylu niewinnych ludzi? Gdzie jest bóg? Tylko niech mi nikt nie pisze, że bóg ma jakiś plan. Jeśli bóg istnieje i pozwala na takie zło, to musi być sadystą.

Gość gość
To zło czynią ludzie którym bóg dal wolna wole,

W biblii pisze że to bóg powoduje zło. Żydzi nie uznają wolnej woli - to jest dopisek z nowego testamentu dla katoli wyznających Jezusa.

Gość gość
NIE bog nie istnieje

Gość gość
"To zło czynią ludzie którym bóg dal wolna wole" x Kolejny bezsensowny argument wierzących.

Gość gość
a to, że czynią to zło względem niewinnych to taki szczegół który umknął autorowi...

Gość gość
Tak

Gość gość
grzech sprowadza cierpienia i dla tego jest tyle nieszczesc Czasem diabeł pozwala ludziom wieść Zycie wolne od kłopotów bo nie chce by zwrucili się do boga twuj grzech jest jak więzienna cela ale miła i przyjemna a tobie wydaje się ze nie ma potrzeby by z niej wychodzic drzwi SA szeroko otwarte Az pewnego dnia czas się skończy drzwi celi zamkną się z hukiem i nagle będzie za puzno

"To przez szatana te wszystkie straszne rzeczy się dzieją na świecie. Bo światem rządzi szatan." x W starym testamencie pisze inaczej. "Czy zdarza się w mieście nieszczęście którego Pan by nie uczynił?" To jak to jest bóg konkuruje z szatanem? Który gang lepszy? Gang boga czy gang szatana? Trudny wybór.

Gość gość
Nie. Bez powodu. Albo się wierzy albo nie i jak ktoś dorabia do tego ideologie to jest dupa, nie osoba wierząca. I jeszcze dodam, że mimo ateizmu nie ma we mnie nienawiści do bliźniego, wprost przeciwnie chciałabym, żeby wszyscy ludzie mogli spokojnie żyć, żeby nikt nie umierał w imię bezsensownych wojen, z głodu czy z chciwości drugiego człowieka. Żebyśmy nie doprowadzili już nigdy do wyginięcia żadnego gatunku na Ziemii, żebyśmy nie zatruwali jej spalinami i śmieciami... ale to utopia, niestety...

Który katolicki tępak odpowie na moje niezaprzeczalne fakty z godz ? Jedno zdanie i cała biblia traci sens, a takich zdań jest więcej.

Gość gość
nie www.kobietyfaceci.wordpress.com

Gość gość
Tak wierzę że Bóg istnieje inaczej nie byłoby Żydów Masonów i innych robaków walczących z Dobrem na świecie! Oni wszyscy chcą nas zepchnąć w odchłań piekieł byśmy Boga nigdy na oczy nie ujrzeli !

Gość gość
temat "OCEAN"

Gość gość
Szatan nie próżnuje! Persefona na ten przykład to wzorowy sługa szatana! Jak umrze zobaczy planetę Wenus z odległości jakiej jeszcze nie widziała, poczuje zapach siarki jakiego jeszcze nie czuła i zapragnie poznać Boga-czy będzie jej dane?

Gość gość
Może i Bóg istnieje, ale Ja widząc co się dzieje na świecie, (ile niewinnych dzieci które tak Bóg kocha umiera na różnorakie choroby cierpiąc straszne katusze przed śmiercią, są mordowane i gwałcone przez zboczeńców psychopatów) po prostu nie mam siły ani chęci wieżyć w dobrotliwego Boga, który jest nieskazitelny pod każdym względem. Moim zdaniem JEŚLI Bóg istnieje to ma nas kompletnie w swojej boskiej d***e

Gość prawictwo pospolite 135
nie wystarczy zobaczyć trzesięnie ziemi w Haiti i każdy normalny czlowiek przestaje wierzyć.

Gość ks Andrzej
Aktualnie nie mam czasu bo wkładam sobie suszarkę do dziurki z tyłu.

Post z dziś czekam na wyjaśnienia katolickie ptasie móżdżki. Ofiary żydowskiej propagandy.

Gość Lella
Wierzę, choć nigdy Go nie widziałam. Codziennie proszę Go, abym mogła zostać matka, ale jak na razie 2 lata i nic. Ale wierzę że kiedyś spełni moja prośbę.

Egoistyczne prośby matek wydających płody na tą nędzną wędrówkę ziemską po to aby cierpiały i pocieszały się szczęściem. Wyobraźmy sobie ziemię bez ludzi - same trawy i morza, nie ma na niej nic, żadnych zwierząt i ludzi - bo po co one?