Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam, które miały badanie genetyczne w 12tc

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o test pappa+usg mam jutro rano to badanie czy w tym wieku ciążowym to jeszcze dopochwowo, czy już przez brzuch robią usg?

Gość gość
Usg przez brzuch

Gość gość
dzięki;)

Gość gość
ja mialam dopochwowe

Gość gość
dopochwowo

jestem w 30tc i w dalszym ciągu mam najpierw dopochwowe usg w celu obejrzenia dokładnie szyjki macicy a potem przez brzuch oglądamy dzidziusia

Gość co za konowal
Badanie dopochwowe nie jest obojętne dla płodu, powinno się robić ich jak najmniej!

Gość gość
Ja mialam przez brzuch. Zgadzam sie,ze badan dopochwowych w ciazy powinno byc jak najmniej. Szyjke mozna zmierzyc rowniez przez usg przez brzuch - na badaniu w 12tc i w 20tc wlasnie tak mialam sprawdzona. Tylko lekarz zjechal sonda troche nizej i mocniej przycisnal. W ciazy od 12tc usg powinno robic sie juz przez brzuch.

Gość gość
Och ekspertki... Ja cala ciążę mam usg dopochwowe, lekarz oglada szyjke i lozysko dokładnie, bo mam z nim problemy. Dziecko zdrowe i wszystko z nim w porządku. Bedac na genetycznym lekarz nie wszystko widzial przez brzuch wiec zeby zrobic dokładne pomiary uzyl sondy wewnetrznej.

Gość gość
Konowaly to same jestescie jak wam sie wydaje ze to usg szkodzi. Ile wy macie lat? Na pewno minuta usg dopochwowo dla dobra dziecka nie szkodzi mu bardziej niz jak siedzicie calymi dniami przed komputerami, poskurczane i emitujac fale... co za konowalki

Gość gość
Badanie krwi tez nie jest obojetne dla plodu bo przy pobraniu moga cie zarazic i co? To znaczy ze tego nie robic???? Co za sredniowiecze

Gość gość
ja miałam dopochwowo, przez brzuch nie było nic widać mimo że mam niedowagę..