Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie, ze moje dziecko jest za male.

Polecane posty

Gość gość

Ma prawie rok i wazy 8,900, w miare ok, ale wzrost ma 70 cm. W ostatnim miesiacu urosl jeden centymetr... ile mieza wasze roczne dzieci?

Gość gość
ja nie mierze moich dzieci a nie chce mi sie siegac do ksiazeczki zdrowia dziecka

Gość gość
mój na rok ważył 9100 i miał 72 cm

Gość gość
Ponizej normy wzrost...

Gość gość
no raczej małe, a jak stoi w siatkach? Moi w wieku roku 11 kg (córka) i 12 kg (syn). Wzrostu nie pamiętam, ale rozmiar 86 nosili, z tym ze oni wzrostem poza siatką albo na 97 centylu. Trzeci syn to hypotrofik (waga urodzeniowa 2010 g i 48 cm) i jestem ciekawa czy nadgoni. Teraz ma 3 miesiące waga 5900 g i 60/61 cm wiec na pewno krótszy i lzejszy od starszych. Jaką Twój mial wagę urodzeniową i długość?

Gość gość
Przygotujcie się na podawanie dziecku hormonu wzrostu

Gość gość
to co za problem malucha podkarmic

Gość gość
Waga 3140, wzrost 46 przy urodzeniu. Lekarka mowi, ze nie jsst zle i ze jest maly, ale jeszcze ma czas nadgonic. Problem jest tez w tym, ze on bardzo malo je. Mleko chetnie, ale mu ograniczylam, ale gdy on tylko widzi lyzeczke z zupa, ziemnuakami czy musem od razu wpada w histerie....

Gość gość
Boshe a co to wszyscy jednakowi musza byc :/ macie problemy niesamowite ... ! Kolezanki corka na 2,5 roku 10kg i rozmiar 86

Gość gość
Mój synek na roczek miał 79 cm i 10,5kg wagi. Urodził się z wagą 3450 i mierzył 51 cm.

Gość gość
dzieci rosną skokowo, podajesz mu vit. d3 ?

Gość gość
Tak, dostaje witaminy. Mozliwe, od 2 tyg. Zabkuj***ardzo bolesnie i stracil apetyt. Wczesniej jadl bardzo dobrze i urosl 1 cm a przybral jedno kilo miedzy grudniem a styczniem. Ja mam 165 cm, maz 180 i jest vardzo szczuply, wazy 60 kg.

Gość gość
skoro dziecko miało 46 cm przy urodzeniu, to i tak nieźle urosło, możesz mu zrobić badanie tarczycy tsh, ft3 i ft4, dodatkowo sprawdzic czy nie jest uczulone na gluten, badanie chyba si e nazywa TTG, nie pamiętam dokładnie, często nawet przy nietolerancji glutenu występuje niskorosłość, a jakieś inne objawy są ?

Gość gość
Wlasnie dobrze sie rozwija, chodzi przy meblach, klaszcze, przesypia noc. Ma od niedawna wodniste kupki, ale to lacze z zabkowaniem raczej. Gluten jadl od okolo 8 miesiaca, no ale nie ma go duzo w diecie

Gość gość
Mój syn jak sie urodził miał 49 cm 2740kg, na rok 73cm i 8900 kg, tez jest drobny. Ale ja mam 153, wazę 46 kg, wiec nie wymagam dużo.

Gość gość
Widzisz, moja ma 7,5m, wazy 9600 i długości 83cm. Jest jak Goliat wśród innych dzieci i też sie martwię:( u lekarza na bilansie nie zmieściła sie na wagę a na przewijaku leżała po przekątnej :/