Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1borgia

ekki jesli sadzisz

Polecane posty

Gość gość1borgia

ze pokorne ciele dwie krowy sssie to sie mylisz Masz tylko te krowsko, moze tez kiedys bedzie ktos nowy wiec jest szansa na urozmaicenie w dyyymaniu uzaleznionego kaszalota. Zycze swietkanej przyszlosci. z kapusiami sie nie zadaje! Tschüss

Gość kamien filozoficzny
Objuczone zwierzęta były wycieńczone długą drogą, a ludzie coraz bardziej milczący. Nocą owa cisza stawała się nie do zniesienia, tak że nawet głos wielbłądów, który wcześniej był jedynie zwykłym parskaniem, napawał wszystkich przemożnym lękiem. W każdej chwili mógł przecież stać się zwiastunem ataku. Ale przewodnik wydawał się niewzruszony w obliczu bliskiej wojny. - Póki co, żyję - rzekł do młodzieńca, posilając się garścią daktyli w noc bez księżyca i bez ognia. - Kiedy jem, nie zajmuje mnie nic poza jedzeniem. Kiedy idę, to idę, i tyle. A jeśli przyjdzie mi walczyć, jeden dzień nie będzie lepszy od drugiego, by umrzeć. Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem. Zrozumiesz, że tak jak pustynia tętni życiem, tak jak niebo jest pełne gwiazd, tak wojownicy walczą, bo jest to nieodłącznie wpisane w człowieczą dolę. I wtedy twoje życie stanie się świętem, wielkim widowiskiem, ponieważ będzie tą chwilą, którą właśnie żyjesz, żadną inną.