Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qwerty8901

Pomogę schudnąć za free

Polecane posty

Witam. Pomogę schudnąć dla osób które tego chcą. Wiem, że wiele osób chce schudnąć a nie potrafi, dlatego w tym temacie będę wpisywał porady dotyczące odchudzania. Moja przygoda z odchudzaniem zaczęła się 2 lata temu. Moim największym uzależnieniem były słodycze. Dzień bez słodyczy był dniem straconym. Rzucenie słodyczy rozpocząłem w Wielki Post i do dzisiaj nie mam większej ochoty na słodycze. Wiadomo pojawiają się pokusy, ludzie którzy częstują słodkimi bułkami, ciastkami, itd., ale ja jestem świadomy tego, że po prostu nie chcę tego jeść. Po ok 6 miesiącach schudłem 28 kg i ważyłem tyle, ile według kalkulatorów wynosi moja idealna waga. Nawet byłem trochę za chudy jak na mój gust. W tym temacie chcę podzielić się z wami paroma faktami, które pomogą w odchudzaniu. Dlaczego to robię? Od tak po prostu. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Czesc :) Otylosc brzuszna duzzza.Co jesc i jakie cwiczenia stosowac.Facet kolo 30 :)

A więc chciałbym zacząć od pierwszej ważnej rzeczy. Osoby, które chcą się odchudzić często popełniają błąd polegający na mocnym obcięciu kalorii. Szybko osiągają niski deficyt kaloryczny. Jest to błędem, ponieważ będziemy chudnąć tylko przez krótki okres czasu. Nasz metabolizm z czasem zacznie zwalniać, aż w końcu stanie w miejscu. Aby schudnąć, należy stopniowo ograniczać kalorie, powiedzmy co 50 kcal na tydzień. Dzięki temu metabolizm nam aż tak nie zwolni, a my będziemy cały czas chudnąć.

Witaj gość. Co jeść? Jeżeli nie chcesz za bardzo pilnować kalorii, to jedz dużo warzyw, jedzenie powinno być jak najmniej przetworzone, czyli ryż brązowy, makaron brązowy, pierś z kurczaka bez skóry. Do tego pij dziennie ok. 20 g oliwy z oliwek (razem z wodą). Tego ryżu powinny być z 4 worki. Chyba że nie lubisz ryżu brązowego, to możesz go łączyć z makaronem. Najważniejsze jest to żeby dostarczyć odpowiednią ilość białek, tłuszczów i węglowodanów. Jeżeli jednak chcesz liczyć kalorie to musisz mi podać swoją wagę. Z aktywności jeżeli jesteś otyły to polecam nording walking bo nie obciąża tak stawów jak bieganie, jazda na rowerze, pływanie.

Gość gość
Ja schudlam 23 kg i waga mi stoi od miesiaca jem zdrowo 1500 kcal dziennie plus cwicze duzo.juz mnie wkurza to robie tez raz na dwa tyg cheatmeal i nic stoi.Schudlam z 93 do 70 chce jeszcze 10 ,ale jak :(

Kolejny fakt, który jest niezbędny przy pilnowaniu kalorii. Jak obliczyć własne zapotrzebowanie kaloryczne? Jest na to prosty wzór. Obliczamy podstawową przemianę materii (BMR): 24 * waga. Następnie mnożymy ją przez współczynnik aktywności, który wacha się od 1.1 do 1.9, gdzie 1.1 to właściwie brak aktywności fizycznej i praca siedząca, a 1.9 to aktywność 6 razy w tygodniu przy ciężkiej pracy fizycznej. Przykład dla osoby ważącej 70 kg, trenującej 3 razy w tygodniu po godzinie i mającej siedzący tryb życia (pracy): 24 * 70 * 1.4 = 2352 kcal. Druga ważna sprawa - typ metabolizmu. Są 3 typy metaboliczne: endomorfik, mezomorfik i ekromorfik. Pierwszy na największe problemy z nadwagą, szerokie biodra. Endomorfik nie dodaje nic do kaloryczności. Mezomorfik ma lepszą przemianę materii niż endo, więc może do obliczonej kaloryczności dodać 200 - 400 kcal. Ektomorfik jest na ogół chudy, więc powinien dodać 400 - 700 kcal.

Gość weight loss00
To ułóż mi jadlospis conajmniej na miesiąc. Pisac co jeść każdy może, ale ile tego jeść i co jeść codziennie, nikt nie pisze o tym.Mam 170 cm i 70 kg .Dokladne porcje, różnorodność itp.Jestes w stanie?? Nie jem nabiału ze wzgledu na alergię.

Możesz uciąć trochę węgli i dodać je do tłuszczu. Maksymalnie zejdź do 100 g węgli, ale stopniowo je ucinaj, zaczynając od np. 150 g. A najlepiej zejdź do ok. 130 g węgli i to co ucięłaś dodaj do tłuszczu. Polecałbym też stopniowe zwiększanie kalorii do ok. 1700 - 1800 żeby metabolizm przyspieszył i obserwowanie wagi.

weight loss00 przy aktywności 3 razy w tygodniu po godzinie (np bieganie) powinieneś (powinnaś) jeść 2520 kcal. Po rozłożeniu na makroskładniki: białko 126 g, tłuszcze 70 g, węglowodany 346,5 g. W pierwszym tygodniu nie obcinaj nic i staraj się biegać (bardzo wolno) przez godzinę. Rób sobie minimum dzień przerwy. Po tygodniu obetnij 50 kcal i tak co tydzień, aż dojdziesz do 2000 kcal. Wtedy przestań obcinać i ćwicz do czasu, aż waga stanie. Później znowu obetnij w sumie ok. 300 kcal i patrz co się dzieje.

weight loss00 przykładowy jadłospis pierś z kurczaka 260 257,4 55,9 3,38 0 jaja 283 393,37 35,375 27,451 1,698 pomidor 80 12 0,72 0,16 2,88 ryż brązowy 400 1452 34,4 12,4 296 oliwa z oliwek goccia d'oro 20 164,8 0 18,32 0 makaron razowy 70 247,8 9,1 1,75 46,55

Pierwsza wartość to gramy, reszta odpowiednio kalorie, białko, tłuszcz, węglowodany.

Sory miało nie być nabiału. Wersja bez jaj : pierś z kurczaka 380 376,2 81,7 4,94 0 pomidor 80 12 0,72 0,16 2,88 ryż brązowy 400 1452 34,4 12,4 296 oliwa z oliwek goccia d'oro 50 412 0 45,8 0 makaron razowy 70 247,8 9,1 1,75 46,55

Gość gość
jak rozróżnić endomofika od mezomorfika ? sama nie wiem kim jestem :) to prawda że nie powinno się schodzić poniżej ppm ? jestem bardzo wysoką kobietą mam 188 cm i waże koło 90 kg - podstawowa przemiana materii wychodzii mi 1800 kcal - muszę jeść conajmniej tyle ? powinnnam jeść pomiędzy 1800 a 2500 czyli powinno się jeść między ppm a cpm czy mogę pozwolić sobie na zjechanie do 1600 kcal i nie zryje mi to metabolizmu? oprócz tego mam liczyć btw - jaki jest najsensowniejszy rozkład dla osoby ćwiczącej wyłącznie cardio.

Jak masz stosunkowo szerokie biodra i dosyć mocną tendencję do tycia to jesteś endomorficzką. Jeżeli masz ładną figurę czyli figurę osy to jesteś mezomorficzką. Z tego co wyliczyłem ppm u ciebie to 2160 kcal. Nie powinno się schodzić poniżej tego poziomu, ale jeżeli wiesz co robisz to możesz. Najważniejsza zasada: wszystko trzeba robić stopniowo. Zejście do 1600 kcal przez okres 1 -2 miesiąca będzie jeszcze znośne dla organizmu, tylko pamiętaj że do tego dochodzi aktywność, czyli tak naprawdę schodzić do 1600 - kalorie spalone podczas aktywności (i po niej). Najlepiej bądź na 2000 kcal i patrz co się dzieje. Jak waga stanie to rób cheat day's co ok. 2 tygodnie. Możesz zamienić część treningów cardio na interwały, np. HIIT albo trening Tabaty (dla zaawansowanych). Rozkład btw dla kobiet: białko 1.7 g / kg, tłuszczu 0.9 g / kg, węgle reszta.

Gość gość
jak chcecie sprawdzić ile jecie białek, tłuszczy, węglowodanów to jest taka strona tabele kalorii oczywiście bez spacjii i tam szukacie jakiegoś żarcia wpisujecie ile tego zjedliście i program wam liczy kalorię, węglowodany, białka, tłuszczę

Co do kalkulatorów kalorii to bym uważał, bo czasem ich wyniki bardzo się różnią od prawdziwej kaloryczności. Z serwisów pomagających przy odchudzaniu polecam potreningu.pl i mój ulubiony myfitnesspal.com.

Gość odchudzanie123
pomoge schudnąć,efekty po 1 zabiegu!! Jedyna w Polsce skuteczna metoda w redukcji tkanki tluszczowej i zmniejszaniu obwodów. Dużo zadowolonych z efektow klijentek!! kontakt 692-893-219