Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziaraaaa

Mam zamiar wyniesc sie z miasta do domu w gorach

Polecane posty

Gość madziaraaaa

czy jest ktos tu kto moze mieszka w gorach na wsi?? ciekawa jestem jaka jest mentalnosc takich ludzi i ogolnie jak sie mieszka...mam dosc miasta...

Gość gość
a co cie powstrzymuje?

Gość madziaraaaa
powstrzymuje mnie troche brak wiedzy o zyciu na wsi itp poniewaz cale zycie zylam w miescie, ale moim marzeniem bylo miec domek w gorach, kocham gory. Wiadomo ze wakacje w gorach a zycie tam nacodzien to dwie rozne rzeczy... mam nadzieje ze ludzie tam sa otwarci na nowych z miasta

Gość gość
To kup sobie dzialkę rekreacyjną z domkiem, ale zatrzymaj mieszkanie w mieście. Z boku fajnie to wygląda, ale real jest inny.Przerobilam to, i po latach wróciłam do miasta.

Gość madziaraaaa
gosciu powyzej mozesz napisac co sprawilo ze postanowiles/as wrocic jednak do miasta? jest to troche ciezka sprawa wiec chcialabym poznac opinie innych

Gość gość
up

Gość gość
ja uwielbiam miejskie zycie. nigdy nie zamienilabym go na zycie na wsi. w miescie masz wszystko sklepy, kina, restauracje, przychodnie panstwowe i prywatne, blisko szkoly, przedszkola, place zabaw, jesli masz dzieci. poza tym jest komunikacja miejska i odsniezone drogi. w miescie ciagle cos sie dzieje, otwarte imprezy, koncerty mieszkajac w bloku nie martwisz sie czy nie zabraknie ci gazu, wody, nie musisz zamawiac wywozu szamba czy smieci. na wsi masz jeden sklep, czynny max do 16-tej, po wszystko inne i tak trzeba jechac do miasta, jak masz samochod to pol biedy, jak nie to zostaje ci podroz busem ktory jezdzi raz na 3 godziny. dziecko ma daleko do szkoly. prace i tak masz w miescie wiec co rano stoisz w korku zeby sie tam dostac, po poludniu to samo korek na wylotówce

Gość MagPej
Dnia 14.02.2015 o 13:49, Gość gość napisał:

To kup sobie dzialkę rekreacyjną z domkiem, ale zatrzymaj mieszkanie w mieście. Z boku fajnie to wygląda, ale real jest inny.Przerobilam to, i po latach wróciłam do miasta.

Chyba racja Gość. Nudzi mi się w mieście spintfalam na działeczkę (jeszcze w fazie projektu), a jak pupa marznie i boję się o ppoż czy pzłodziej wracam do domku w mieście (procedura bezpieczeństwa). Myślę, że to dobra opcja, sama to testuję w przestrzeni wirtualnej czyli własnym bio-symulatorze,