Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszukuję moją rodzinę

Polecane posty

Gość gość

Mówię im, że się odchudzam, a prawda jest taka, że wpier/dalam jak dziki wół. Zjadłam wczoraj 4 pączki, na śniadanie 6, a dziś kupiłam 4. I inne smakołyki. Bez obiadu, bez niczego, sam cukier. Jestem gównem. Nigdy nie schudnę. Nie umiem opanować sie przed kupnem pieknych słodyczy z cukierni, są takie piękne. Taki krem truskawkowy. Takie babeczki, muffiny. Takie bezy. Napoleonki. Zdjęłam jednej wierzch, bo zawsze chciałam zlizać językiem cały krem, jak świnia.;-(( i kółamie siostrę w żywe oczy;-(

Gość gość
to po co się odchudzasz

Gość gość
jak nie możesz zrezygnować z wcinania to idź na siłownie też schudniesz

Gość gość
chodzę, ale mam poczucie, że nie ma to sensu, spalam z 200kcal, a w domu przyjmuję z 800, ja się zabiję, życie jest ciężkie, ta praca nad sobą, dyscyplina, nic nie jest lepsze od kremu

Gość gość
ja to najbardziej lubię takie kremowe soczyste torty z trzema masami różnymi, udekorowane, wysokie, piękne.

Gość gość
rety,a ja mam wyrzuty sumienia jak raz na kilka dni zjem jedną napoleonkę

Gość gość
ja też kocham torty...;-( ja dziś zjadłam dwie napoleonki, a mam jeszcze 2. jestem zerem, zaraz się rozpłaczę, wiele rzeczy jest dobrych, ale nie tak jak słodycze ze sklepu. Boże....co za tragedia;-(

Gość gość
Hmmm, najlepiej jak się sobie coś wmówi. Czy zabraniali ci kiedyś słodyczy że tak się podniecasz na jakiś budyniowy krem? Ja też lubię, ale wiem że jak mam 3-5 kg za dużo to po prostu nie żrę jak świnia bo nią nie jestem. A ty dalej użalaj się nad sobą.

Gość gość
niestety zgadłaś, zabraniali mi jeść słodycze, nie to, żebym na rodziców zwalała, bo na pewno chcieli dobrze, ale tak było a ja kocham słodki smak ponad każdy inny. zazdroszczę wam, serio;-(

Gość gość
prawdopodobnie jesteś słodyczoholiczką więc musisz zacząc walczyć ze swoim problemem w głowie! pomagać sobie przez zastępowanie słodyczy a to jogurtem naturalnym polanym miodem lub sokiem, a to mieszanką studencką (owoce i orzechy suszone) ale przede wszystkim potraktować to jak nałóg i walczyć z tym na poziomie umysłu

Gość gość
ja raz na jakiś czas też zjem ponad limit, no ale ludzie... bez przesady... przecież to tylko zarcie. rzecz. jak mozna pozwolić zeby jakaś mąka+ cukier+ jajko+mleko kontrolowało nasze życie. zeżarłabyś najpierw mąke potem popiła mlekiem, później zagryzła cukrem i popiła jajkiem ? przecież to robisz tylko wszystko na raz. Dobre. spoko. tylko ile to trwa ? jakieś 2 min ? płacić pięknem za 2 min "dobrego" a po kolejnej minucie nie bedziesz pamiętała jak to smakowało

Gość gość
Kobieto, ja też uwielbiam słodycze pod każdą postacia, ale muszę wybierać: ciało wieprza albo normalnego człowieka. Wolę to drugie. Ty wybierz według swojego upodobania.

Gość gość
o matko, a mi od samego opisu tych słodkich rzeczy niedobrze się robi bleeeeee nie znoszę słodkiego :(

Gość gość
wybieram jedno i drugie, a to nierealne i płakać mi sie chce, planuje iść do psychologa poprosić, by mnei potraktowała jak nałogowca próbuję uczyć się smaków na pamieć, by nie tęsknić, ale nie umiem może tak podejde do sprawy: nie wazne ile razy kupię jedzenie, w końcu znów będę miała ochotę na odnowę wspomnień. dlatego to błedne koło, lepiej zerwać raz a dobrze, ale ja ciagle wpadam w to bagno wciąż kocham kroić ciasto, wąchać je...;-( oglądaliście pod mocnym aniołem? pod koniec koleś zfilmowany jest z lotu ptaka jak się waha pod monopolowym czy iść do domu czy do baru ja mam to samo pod cukiernia-(

Gość gość
właśnie.. co ty myślisz ? ze inni nie lubią ciast, lodów... bułeczek... pizz itd ? każdy uwielbia. ale trzeba wybierać.. takie zycie. jak bd miała do kupienia buty dziecku czy sb tort, to co wybierzesz ? kazdy ma wolny wybór i wybiera piorytety

Gość gość
ale ja nie mam dziecka, za to tez inne marzenia, tyle, że ja zawsze kupuję trochę tego, trochę tego i trace kontrolę nad wydatkami na ciasto najgorzej, ze jedzenie daje mi radośc cieszę sie czytając wasze wpisy, ale najgorzej, ze nie biorę do siebie tych rad wp*****lam jak dziki łoś mimo wszystko

Gość gość
a moze bym się zapychała innymi rzeczami zamaist? może naładowałabym sobie wiecej pieczonej papryki i cukinii, albo na wieczór samych ziemniaczków z wody i z koperkiem, co? to lepsze niż słodycze?? k************, kim ja jestem!!!!!!!!!!!!!!!!/?????Boże...jak żyć, gdzie choroby, gdzie bieda, skoro nawet takie rzeczy są cieżkie!!!! A POTEM KOMPLEKSY, tyle wyzwań człowieka czeka;-( nie każdy jest silny

Gość gość
boże, pomóż....jak mam sobie poradzić, co zrobić?? może zacznę prowadzić dziennik żywieniowy i np. bym zapisywała, kieyd łamię dietę i np. robiłabym to 3 razy w miesiącu, ale tylko 3 razy raz np. restauracja, raz deser, ciasto, raz chipsy i piwo i tak co miesiąc, ale nie więcej niz 3 razy ??????? boże, boże, boże....

Gość gość
up