Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Terapia integracji sensorycznej

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos ma doświadczenie , czy warto czy sie sprawdza. Mam diagnozę,ale watpliwosci

Gość gość
sprawdza sie, dziecko jest stymulowane na rozne sposoby, efekty widac po jakims czasie, ja zobaczylam po pol roku na poczatku tez mialam duze watpliwosci czy ktos pomozem ojemu dziecku a ono stalo sie bardziej otwarte do ludzi, napiecie miesniowe sie zmienilo, inne odczucia na dotyk, polecam sprobowac i cierpliwie czekac na efekty

Gość gość
A jak często dziecko miało zajęcia?

Gość gość
Wlasnie martwi mńie napiecie miesniowe. Nie wydaje sie poważny problem neurołogiczńy , ktore je by spowodowalo. U mńie moja corka ma tez słaba kordynacje co wynika tez na pewno z dużej wady wzroku. Dotyk na pewno, nie lubi dzieci.halasu tez choć sie juz trochę przyzwyczaiła. Czy dostalyscie w ramach diagnozy zalecenia odńosnie pracy w domu. Prosze odezwijcie sie mamy, ktore maja dzieci chodzące na ta terapie

Gość gość
Diagnoza si jest bardzo szczegółowa, dostaniesz wytyczne do domu, powinnaś też dostać wytyczne do przedszkola jeśli dziecko już uczęszcza. ilość zajęć w tygodniu to sprawa indywidualna,. Ale myślę że min 2/3 razy w tygodniu.

Gość gość
coreczka chodzila 2 razy w tygodniu, teraz chodzi raz w tygodniu, wytyczne dostala dopasowane do jej indywidualnych potrzeb dla nas do domu i do przedszkola, kazdy sie stosuje, jak juz pisalam wyzej po pol roku byly widac pierwsze efekty, na poczatku chcialam efekty "na juz", watpilam czy nie trace pieniedzy na SI ale trafilam na dobra teraputke, wyjasniala ze dlugo wprowadza sie zmiany, trzeba oswoic tez dziecko, to wymaga czasu, naprawde :) nawet w przedszkolu zauwazylam zmiany, chetniej bawi sie z dziecmi i blisko dzieci, nie krzyczy gdy ktos ja zlapie, usciska, zabawy sa rozne, bardziej sprawna motorycznie sie zrobila, chetniej "wychodzi" do dzieci. polecam, choc cierpliwosci potrzeba :)

Gość gość
Dziekuje za komentarze.mnie glownie martwi motoryka. Od dzieci ucieka.martwi mńie to ze względu na pójście niedługo do zerówki.boi sie gwałtownych ruchów.w przedszkolu na początku zdziwienie czemu tak sie dziecko zachowuje

Gość gość
Jak masz wątpliwoci dot. diagnozy to polecam gabinet Sensorek - na potwierdzenie i terapię

Gość Mermon
NO jasne, że się sprawda... w ogole nie rozumiem tej rozkminy. To dobro dziecka, nie twoje sprawdza się czy nie... My chodzimy do pani gordziej Niewczyk (z resztą widzę że nie tlyko my) w poznaniu i ta kobieta uświadomiła nam, że terapia bez naszego zaangażowania nie ma sensu...