Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Chodzicie w ciaży do lekarza prywatnie czy przez nfz??

Polecane posty

Gość gość
w 1 ciąży chodziłam prywatnie ( wydalam ponad 3000zl ) :O teraz w drugiej od początku chodze na NFZ. Owszem prywatnie zawsze lekarz robic usg ale to nie jest potzrebne , wystarczy 1x na 3 miesiące zrobić. BADAnie mam za darmoa u prywatnego musiałam bulic i to niemalo. Jestem jzu w 9m i "na ciaze " nie wydalam prawie nic.... I szczerze to pwoiem, ze nie widze roznicy. Lekarze wyciagaja od nas kase kazac przychodzić co 3 tygodnie , to jakies wariactwo. A znam takich co kaza przychodzić co 2 tyg to dopiero zdzierstwo. No i nie wiem czy wiecie ale czeste usg nie jest zdrowe dla plodu

Gość gość
" No i nie wiem czy wiecie ale czeste usg nie jest zdrowe dla plodu" x na jakiej podstawie tak sądzisz? mozesz podać link do naukowych opracowań?

Gość gość
pierwsza ciąża, zaczęłam prywatnie, ale doktor uznał, że nie warto wydawać kasy na prywatne badania, on przyjmuje również na NFZ, ciąża prawidłowa, po co przepłacać. Super opieka! Termin porodu -20 grudnia, lekarz prowadzący będzie asystował, wystarczy telefon.

Gość gość
NFZ, jakby było coś nie tak, pewnie byśmy szukali innych specjalistów prywatnie. U mnie wszystko ok, 22tc, po co płacić za coś, co jest standardem w państwowym ubezpieczeniu.

Gość gość
Ja prywatnie, ale chyba niepotrzebnie, moja szwagierka na NFZ jest lepiej prowadzona przez lekarza i to za darmo.

Gość gość
Prywatnie

Gość gość
Ja też mam u nich abonament. Fajnei ze masz kilka mozliwości i mozesz wybrać abonament idealny dla Twoich potrzeb.

Gość gość
Prywatnie. Umawiam sie na godzine zadnego czekania, gabinet i sprzet profesjonalny lekarz bardzo mily chetnie odpowiada na wszystkie pytania. Ale ja od lat chodzilam do niego prywatnie odkad panstwowy lekarz potraktowal mnie jak smiecia

Gość gość
Duza wygoda ze mozna zapisac sie tutaj przez Portal Pacjenta. To naprawde jest bardzo pomocne.

Gość gość
Nie ma różnicy ale zawsze nawet nie w ciąży jest mój partner przy każdym badaniu cipki mam do tej obecności PRAWO! Również poród przy mężu wtedy szanują rodzacą. Takie przeżycia z mężem łączą normalnych partnerów.

Gość gość
Jesli chodzi o LuxMed to sprawdz sobie przy okazji też Szpital Puławska. Tutaj również mozna liczyć na naprawdę bardzo fachowa pomoc.

Gość Nina Kowalska
Jeszcze w Lux Medzie można umawiać się przez Portal Pacjenta, dzięki któremu życie staje się łatwiejsze! Nie ma czekania w kolejkach, umawiasz się na kiedy Ci pasuje i tak samo łatwo wizytę można odwołać.

Gość gość
Boże, temat był spoko, dopóki marketing LuxMedu nie wbił się na forum :) A ja mam tam abonament lat będzie ze 12 i różowo to jest, jak sobie okulary na nos założysz :) Czasem rzeczywiście umówienie wizyty nie przysparza problemów, ale wizyta na cito to z reguły kombinacja i załatwianie. Albo zwrot kasy za zupełnie prywatną przychodnię, bo LuxMed nie dysponuje terminami zawartymi w umowie :)

Gość gość
Jeśli ciąża przebiega prawidłowa i nie mamy jakiś problemów ze zdrowiem to na nfz ... po co za to płacić wszystko? To samo zrobi lekarz z NFZtu i nic więcej prywatny nie ma jak uczynić

Gość gość
Prowadzenie ciąży w LuxMedzie to tylko tej fizjologicznej, czyli wzorcowo książkowej, bo jak sie pojawia jakiekolwiek komplikacje to lekarze odmawiają dalszego prowadzenia, bo tak mają w umowie! Portal pacjenta umożliwia zamówienie tylko 1 wizyty, więc jak masz obleganego lekarza to sie do d**y dostaniesz to co to za prowadzenie ciąży jak albo lekarz ma zajęty grafik albo chodzisz co chwilę do innego. Teraz do marketingowców LM- ludzie, macie już tyle dusz nałapanych, że we Wrocku ciężko sie dostac i do endokrynologa i do gina i do kardiologa, Holter oczekiwanie 1 miesiąc, echo - ok. 3 tygodni i jeszcze szukacie kolejnych naiwniaków?