Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćoj

czy powinnam odejść?

Polecane posty

Gość gośćoj

mam 30 lat. Spotykam się z fajnym facetem od ponad 3 lat.On 32 lata. Zaczyna coś przebąkiwać o ślubie, chce mieć dziecko. Ja niekoniecznie. Od początku związku mówiłam mu to. Na samą myśl o zakładaniu rodziny robi mi się słabo. Jest on dla mnie ważny ale nie mam potrzeby być żoną i rodzić dzieci.Chyba mamy inne priorytety. Wcześniej byłam w długim związku z człowiekiem, którego kochałam do bólu i też nie chciałam- związek rozpadł się z innego powodu. Mam straszny mętlik w głowie:(

Gość gość
Porozmawiać raz jeszcze ostatni i przedstawić swoje poglądy. Jeżeli druga strona nie akceptuje to odejść. Bo unieszczęśliwisz i siebie i jego.

Gość gośćoj
nie wiem czy można zaakceptować tak ważny aspekt:O skoro on o tym marzy to nie mogę go ograniczać. będzie nieszczęśliwy:(tego nie chce

Gość gość
ale sama piszesz, że spotykacie się od 3 lat i od początku znał twoje zdanie na ten temat. Czyli tak jakby zaakceptował twoje podejście tak? A teraz mu się odmieniło? Dlatego musisz z nim pogadać. Czy sprawdza czy zmieniałaś zdanie w tej kwestii, czy naprawdę o tym marzy.

Gość gość
ty też byłabyś nieszczęśliwa zgadzając się na małżeństwo i dzieci. Na pewno czeka Cię trudna decyzja. Bo to ty ją będziesz musiała podjąć...

Gość gośćoj
on wcześniej twierdził, że może kiedyś by chciał ale sam tak na prawdę nie wiedział. Bardziej był na nie. To było na samym początku związku jak się poznawaliśmy. Od jakiegoś czasu mu się odmieniło. Sugeruje często, komunikuje że jednak by chciał dziecko. Stwierdził, że "wychodzą" jego ukryte gdzieś głęboko pragnienia. Masakra:O ja niestety z wiekiem nie czuje instynktu czuję wręcz większą niechęć do macierzyństwa. Ślub kiedyś chciałam brać, teraz odmieniło mi się, że jednak po co mi to. Jest dobrze jak jest. Może to nie TEN facet?:O

Gość gośćoj
czy ktoś odszedł w takiej sytuacji?