Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roza28

dziewczyny potrzebuje waszej pomocy nie wiem co sie dzieje

Polecane posty

Gość roza28

Tak wiec robilam 3 testy ciazowe wszytkie wyszly pozytywne dzis bylam na usg dpochwowym w przychodni i lekarz powiedzila ze macica jest powiekszona ale ciazy nie widac jutro ide ba bete a w srode ide na kolejne usg badanie nie bylo robione prywatnie w gabinecie tylko na fundusz wiec sprzet nie jest nowy Mam tez wszystkie objawy ciazy bol piersi sutki mi sie powiekszyly bole podbrzusza jestem ciagle zmeczona i sikam co chwile Nie wiem co mam robic i myslec usg moglo nie wykryc ciazy

Gość roza28
I to jest 7 tydzien ciazy zapomnialam napisac

Gość gość
jak młoda jest ciąża? Wyluzuj. Czy to coś zmieni? jeśli nie - nie stresuj się, bo szkodzisz dziecku. Jeśli tak, to napisz co.

Gość gość
co ty sie stresujesz takiej malej ciazy ci usg nie wykryje za 2 tyg dopiero

Gość gość
zachowuj się jak w ciąży (nie pij, nie pal, nie rób głupot), nie nastawiaj się na ciążę, poczekaj chwilę.

Gość roza28
Jak sie mam nie nastawiac jak juz sie nastwilam 3 testy pozytywne i to nie z porannego moczu jestem zalamana

Gość gość
U mnie w 7 tc biło już serduszko

Gość roza28
A ja nie wiem co robic i myslec

Gość gość
Roza, spokojnie. Zawsze test wcześniej wykryje ciążę niż usg. U mnie było to samo. Zrób jutro betę- wynik powie czy jest ciąża (choć moim zdaniem to formalnosc). Po 48h powtórz badania i zobaczysz jak przyrasta-to ci powie czy ciąża rozwija się prawidłowo. Dopiero potem idź znów do ginekologa. Ja robiłam najpierw badania i poszłam zbyt szybko do lekarza. Też nic nie widział, ale po przyroscie zapewnił mnie że ciąża rozwija się prawidłowo i umówil za dwa tygodnie. Także ciesz się i uspokoj:-)

Gość gość
Może owulacja ci sie przesunęła i ciąża jest młodsza?

Gość gość
Tak zrob jeszcze pioec USG :O jak bys nie mogla poczekac myslisz ,ze takie usg co chwile nie dziala na dziecko. walnieta t tydzien ciazy i juz dwa usg :O

Gość roza28
Wlasnie jutro z rana sie wybieram na bete bo zwarjuje juz tak sie cieszylam a dzis taka zla nowina biore luteine caly czas zeby nie poronic bo miala niski progesteron a tu lekarz mi mowi ze nic nie widzi na usg

Gość roza28
Lekarz mi klaza przyjsc w srode zrobic jeszcze raz usg i nie musisz tak chamsko pisac

Gość gość
nie wariuj. Daj sobie czas. Tu, co ma być to będzie

Gość gość
Ale pomysl logicznie po co !!! jaki jest cel ,zebys lata co chwile na usg ,zrobilas test moglas isc dla pewnosci na bete i zrobic usg po 9 tyg ale z ciekawosci latasz jak szalona.zle robisz ,ale twoje dziecko

Gość gość
ja nie rozumiem czemu panikujesz ja w termin @ mialam pozytywa i po kilku dniach dostalam krwawienia wiec polecialam do ginekologa bo chcialam ciaze uratowac, babeczka przepisala przepisala mi lekarstwo i powiedziala ze w 5 tyg nie ma co robic usg bo i tak nic nie zobaczy kazala przyjsc za tydzien kiedy ewentualnie byedzie 6 tydzien, niestety wtedy mi sie nie udalo ale pisze to po to zeby ci powiedziec ze mija gika oznajmila iz w 5 tyg ciaza jest niewidoczna jeszcze dla usg a ty jestes okolo okresu wiec totalnie za wczesnie skad ta panika

Gość roza28
jestem w 7 tyg ciazy usg powinno juz cos wykryc u mojej kolerzanki 6 tyg juz bylo widac

Gość gość
Dziewczyno wez przestan panikowac, zrob jutro ta bete i bedzie wiadomo co i jak, bo jak beta ponizej 1 tys to nic dziwnego, ze na usg nic nie widac