Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga321

można wyjść z przeziębionym dzieckiem na dwór?

Polecane posty

Gość Iga321

nie kaszle,ma tylko katar ,a w nocy miała lekką gorączkę.Dziecko ma 3 latka.Mogę wyjść trochę z nią na dwór? czy lepiej zostać w domu?

Gość gość
jak miała gorączkę to bym została w domu. moj mały teraz miał katar i dopiero po kilku dniach wyszlam z nim na dwor jak katar troche zelżał.

Gość Iga321
dziękuję za odp

Gość gość
Ja bym nie wychodzila...jak czlowiek podziebiony to woli posiedziec w domu i sie podleczyc..pomysl sobie jak ty jestes podziebiona chce ci sie spacerowac?kolezanka juz spacerowala z podziebionym dzieckiem bo twierdzila ze tak lepiej dotleni sie i ma zapalenie oskrzeli

Gość gość
Mam podobny problem. Ale moja córcia kaszle takim ochrypłym kaszlem. W zasadzie to odrywanie się flegmy (tak w ogóle nie kaszle, ale jak już to zrobi to jej się odrywa). Nie ma żadnego kataru, brak gorączki, normalne dziecko.

Gość gość
Mozna wychodzic z dzieckiem.. ale najlepiej takim w wozku, zeby sie nie zgrzalo np biegajac i nie przeziebilo jeszcze bardziej

Gość gość
Jeśli nie ma gorączki to można wyjść na krótki spacer. Kiedy moje dziecko leżało w szpitalu z zapaleniem płuc lekarka kazała wychodzić 2razy na 15 minut. I to skrocilo czas leczenia.Zresztą pediatra też zawsze nam powtarza, ze jeśli dziecko nie ma gorączki to wychodzić na dwir, na krótki spacer I nie ma kupić temu przeciwwskazań.

Gość gość
no oczywiscie ze tak ale to tylko jak sie wie jak 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Gość gość
Ale to dziecko miało jeszcze w nocy gorączke.

Gość lenor
hej, a u ans sprawa wygląda tak, synek 4,5 roku w środę dostał gorączkę , kaszlał , w czwartek poszliśmy do pediatry dostaliśmy antybiotyk na 7 dni (miał gardło nie wyleczone dlatego antybiotyk dostaliśmy bo syropy i przeciw wirusowe nie pomagały) i w sobotę w nocy miał ostatni raz gorączkę, niedziele i wczorajszy dzień wysiedzieliśmy się w domu , antybiotyk ma do czwartku dziś wtorek i też nie wiem czy mogę z nim na chwilę wyjść jak ma jeszcze antybiotyk ?? gorączki już 2 dni nie ma?

Gość gość
Nasza lekarka zawsze mówi żeby po ustąpieniu gorączki posiedzieć jeszcze 2 dni w domu a po tym czasie można spokojnie wyjść na spacer.

dzięki za odpowiedź:) no właśnie też tak słyszałam tylko nie wiedziałam czy można jak ma się jeszcze antybiotyk.. ale dziś popołudniu podejdę jeszcze z małym do lekarki to go przepada i zapytam :)

Gość gość
moja lek. 1 dzień po gorączce każe siedzieć w domu, a tak nawet jak kaszle i kicha jak smok, na spacer.

Gość gość
Myśle, że rada powyżej jest najbardziej rozsądna. Po gorączce siedziec w domu, bo coś może sie dopiero rozwija. A jak tylko karat czy kaszel to na spacer wentylować płuca i rozrzedzać katar.

Gość gość
Jak miało gorączkę ja bym została w domu . Dzień dwa nie zbawieni cie a lepiej dmuchać na gorąco