Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadopiekuńczość

Polecane posty

Gość gość

moja szwagierka ma 17-letnią córkę. dla mnie to patologia że dziewczyna jest niesamodzielna. odwożona i odbierana ze szkoły (3 km nie może jechać busem tylko ma czekać na mamusię), jak spotyka się z koleżankami ( a bywa to sporadycznie) też zawozi i przywozi ją mamusia. jak miała jechać z koleżankami do kina skończyło się że pojechała z mamusią... (bo sama bez opieki nie może jechać...) była na urodzinach u koleżanki to cały dom był rano wypędzony bo córeczka musi się wyspać... zakupy robi z mamusią a ta ją ubiera jak starą babę. i wiele innych... czy to normalne? czy tak się dzisiaj dzieci wychowuje?

Gość gość
no tak patologia... nic dodać nic ująć. a matka neurotyczka. a córka jak ciele

Gość gość
osaczone dziecko

Gość gość
a skąd wiecie że jej to nie pasuje sama miałam daleko do szkoły niestety tata nie mógł mnie często odwozić myślisz że to takie fajne marznąć na przystanku? co do jej ubioru może ma taki styl może jej się to podoba weź zajmij się swoim życiem bo widać że zazdrościsz

Gość gość
w maju też jest -15. dupcia zmarznie... samodzielności się uczy... nie niańczyć całe życie. pępowinkę się odcina przy porodzie a tu widać że u tej mamusi chyba tego nie zrobili.

Gość gość
jak dziewczyna 17 lat niańczona to myśli że tak ma być. matka trochę chora, a tym samym robi dużą krzywdę dziecku.

Gość gość
nie jestem zazdrosna. chodzi mi tylko o to że nie znam drugiej tak nadopiekuńczej matki. przecież ta dziewczyna nawet czajnika nie może dotknąć bo się jeszcze poparzy...