Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile lat miało wasze dziecko kiedy poczułyście że jest lżej

Polecane posty

Gość gość

pyt jak wyżej

Gość gość
14 lat, 2 klasa gimnazjum

Gość gość
jak miało 23 i poszło do pracy

Gość gość
4 msce jak skończyły się kolki. Serio. Jest mi teraz lżej w domu z ząbkującym 16.miesięczniakiem niż jak chodziłam do pracy.

Gość gość
Ale w jakim sensie lżej? Jak dziecko było malutkie to byłam z nim w domu, owszem nie wysypiałam się, byłam czasem zmęczona ale miałam na wszystko czas: sprzątanie, ugotowanie obiadu, zakupy, spacer. A teraz córka ma 6 lat, obydwoje pracujemy więc trzeba wcześnie wstać, zaprowadzić dziecko do przedszkola, po południu szybkie zakupy, robienie obiadu i mało czasu zostaje dla dziecka. Więc chyba oczywiste, że lżej było kiedy spędzałam całe dnie w domu :)

Gość gość
Ja miałam luz jak był noworodkiem.Spał ,jadł ,chodziliśmy na długie spacery.Był prawdziwym aniołem.Mogłam wyspać się przy nim kiedy tylko chciałam.Schody zaczęły się gdy zaczął raczkować a potem chodzić.Trzeba mieć wtedy oczy dookoła głowy i nawet na chwilę nie można spuścić z oka.Teraz gdy ma prawie trzy lata potrafi nieźle dać w kość i tęsknię za czasem gdy był niemowlaczkiem:)

Gość gość
No właśnie co znaczy lżej ;) Mój syn ma 2 lata I już czuje że jest lzej z tą opieką. Zabawy są coraz dłuższe i rozumniejsze ;)

Mi dość szybko było lżej -odkąd posłałam je tu do żłobka http://wesolekoziolki.pl więc hm... od 6 mca. Nie tylko, że ma świetną opiekę, ale też że poznałam dużo mądrych ludzi, którzy mi pomogli przy opiece i pielęgnacji.

Gość gość
Nigdy nie będzie lepiej niż na początku. Byłam z małym 6 mcy na macierzyńskim - to był prawdziwy urlop- dziecko do piersi o glądanie wszytskich seriali na tv, im później tym gorzej, jak się nudziło to spacerki, spacerki, spacerki (jak nie do parku to na zakupy :D ) Oczywiscie jak się pracuje, bo jak się siedzi w domu to zawsze jest wygodnie :D Najgorzej jest jak dziecko idzie do szkoły, nawet w podstawówce dzieci mają tyle do zrobienia w domu, że głowa mała, do tego jakieś zajecia pozalekcyjne, ze wszytskiego trzeba przywieźć/zawieść później jeszcze (jak ktośjest wierzący) w 3 klasie pzygotowania do Komunii Św wieć jeszcze weekendy zajęte...I ani gdzies pojechac ani nic. Człowiek "uwiażany" nie tylko parca lae także szkołą i zajeciami dzieci.