Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam mieszkających w Niemczech

Polecane posty

Gość gość
ale co TY mnie odsylasz na forum , skoro ja mieszkam w DE, załatwaiam Kindergeld, mieszkanie spóldzielcze dostalismy od razu .Znam realia.Co Ty mi chcesz udowodnic ? ze nie wiem gdzie mieszkam ? Tobie sie wydaje , że pozjadałaś wszyskie rozumy bo masz obywatelstwo ? koncze jałową dyskusje, możesz wciskać te brednie mniej zorentowanym.A i tak mam nadzieje, ze Ci nie uwierzą

Gość gość
I widze ze nie wiesz co to spółdzielni znaczy w Niemczech. Tu zeby dostac mieszkanie w spoldzielni musisz wplacic kilka tysiecy euro zeby byc jej czlonkiem.nastepnie czekasz.moze to potrwac 3mc a moze nawet rok zanim bedzie jakies wolne mieszkanie.no a później wiadomo czynsz.ja mieszkam w duzym bogatymmiescie.mc koszta utrzymania mieszkania wynsza nas około 1100 euro.tak normalnie

Gość gość
To oznacza ze pewnie mieszkasz w jakims malym biednym rejonie niemiec.skoro mieszkanie dostalas od razu.jesli chodzi o kindergeld to przeciez mowilas ze twoj maz tu mieszka od dziecinstwa.a ja mowie o polalach którzy przyjeżdżają teraz

Gość gość
a widzisz, w moim niemalym miescie, idzie sie do Spoldzielni z zapytaniem czy maja mieszkanie ( a wiele stoi do dzis pustych) .Dostajesz klucze do ogladniecia sobie. Jak sie zdecydujesz, to musisz pokazac zaswiadczenie o zarobkach i wplacic kaucje ( okolo 1200 euro). I tyle mam Ci do napisania w tym temacie . Ale pewni mi napiszesz, ze to nie spóldzielcze :D A ja nie pisalam , że mąż moj mieszka tutaj od urodzenia( pisze kilku gosci).Raptem jestesmy 3 lata w DE , w malusienkim Monachium :D pozdrowienia z zadupia

Gość gość
:D :D :D chyba 30 km od Monachium, teraz to sie zblaznilas.w Monachium na ma mieszkan :D :D moja tesciowa mieszka wlansnie w Monachium

Gość gość
Sory sa dwa wolne mieszkania.za te pierwsze zeby byc w spoldzielni musisz wplacic 25tys euro te 2 14tys euro :D

Gość gość
aha czyli twoja tesciowa wie wiecej od osob tutaj sie wypowiadajacych ? moze ty masz informacje tylko od tesciowej skoro takie dziwne rzeczy wymyslasz ?

Gość gość
bo Ty dziecino z obywatelstwem mylisz sobie mieszkania spółdzielcze od mieszkań wspólnotowych..... zamiast szukać mi linków, poczytaj wiecej dla wlasnej informacji, bo się kompromitujesz

Gość gość
Prosze cie nie pisz bzdur.nie trzeba byc moja tesciowa zeby wiedziec ze w Monachium nie ma miezkan, jesli sa to ceny z kosmosu kazdy niemiec o tym wie :D rozbawilas mnie :D a o spoldzielczych w Monachium zapomnij.nie che mi sie juz z toba pisac bo widze ze klamiesz i nie ma z pojecia ani o zyciu w De ani o zyciu W Monachium w ktorym ponoc zyjesz ;) Jesli znasz jez.niemiecki to powinnas wiedziec co sie dzieje w miescie ktorym mieszkasz

Gość gość
ja nie mieszkam w Niemczech , nie w Monachium, nie znam jezyka, nie dostałam Kindergeld .Wróżka czy co ? a to ty nic o DE nie wiesz, nawet nie wiesz jaka jest roznica miedzy spóldzielnia a wspólnota :O W Monachium nie ma mieszkan, to gdzie te miliony ludzi mieszkają ? na ulicach ? A skad Ty masz taka wiedze , ze nie ma mieszkań ? znowu wróżysz ? a wogole w Niemczech jest cos inaczej niż Ty masz zakodowane ?

Gość gość
Kobieto w Monachium owszem sa mieszkania ale cie na nie nie stac.watpie zeby twoj maz zarabial tyle zeby sam was utrzymać w tym miescie.jesli ktos pisze takie bzdury to nawet nie mam zamiaru z nim dyskutowac.W Monachium na jedno wolne mieszkanie przypada 8, 9 osob i to nie sa wiadomosci wyssane z palca.wystarczy wpisac w Google zapytanie, to nie boli.uciekam, jak jeszcze bedziesz pisala te bzdury to postram sie odpowiedziec. Oj dziewczyno przyznaj sie ze nie mieszkasz w Monachium tylko gdzies tam w okolicach

Gość gość
Co to za nawiedzona z****** obywatelka hehe jaki ty masz zryty beret bożeeee niech ci niemcy cie z tamtąd wy........ bo takie jak ty to kończą wiesz gdzie............ masz niskie poczucie wartości? niską samoocenę? oj tak! Zaraz napisze że akt urodzenia też ma niemiecki :D żal mi cie kobieto!

Gość gość
Jest tu jeszcze autorka tematu? Bo w sumie mogłaby by napisac do jakiego miasta mają zamiar wyjechać. Jest różnica z tego co czytam miedzy np Monachium a Kolonią. Nie mialam pojęcia ze w Monachium tak trudno o mieszkania. Tutaj w nrw raczej takowych problemów nie ma ale i zarabia sie mniej. Bo tutaj 1300 na rękę to jest ok. I na początek ja osobiście uważam ze to starczy dla autorki i jej rodziny. Koleżanka wynajmuje mieszkanie ( spółdzielcze!)w Bonn i płaci za 64m2 450 warm.

Gość gość
Padlam :D W Monachium stoja wolne mieszkania i ty dosatlalas jedno od reki ha ha ha ha :D Napisz mi gdzie te mieszkania bo jesteśmy z bratem tu juz rok i od reki za ta cene nic nie znalezlismy

Gość gość
No ta z tym obywatelstwem naprawdę pojechała. Tez sie uśmiałam. Kiedys moze było do czegoś potrzebne, ale teraz? Jak polska w uni? Sama mam obywatelstwo po dziadku i nie mam z tego żadnego profitu. Raczej niekorzyść bo jak przyjechałam do Niemiec i chcialam sie zapisać na kurs językowy to powiedzieli mi ze ja powinnam umieć język skoro mam obywatelstwo i oni mają miejsca tylko dla auslendrow a ja musiałabym całość płacić. Z kolei mój mąż jak juz pisałam ma bardzo dobre stanowisko w pracy i to bez niemieckiego dowodu.

Gość gość
Hey ja mieszkam w Bonn wiec calkiem blisko Koloni i tu za mieszkanie 66m2 placimy 800euro Monachium jest bardzo drogie, mam tam przyjaciol oni mieszkania szukali jakos 6mc , maja 10 minut do centrum i z tego co pamietam w tamtym roku placili jakos 2000euro

Gość gość
To pani z Bonn tez duzo płacisz. No ta koleżanka o ktorej wyżej pisałam ma fajne mieszkanie ale blisko tannenbusch moze dlatego płaci tak malo. Pomimo to te ceny tutaj jednak duzo niższe niz na Bajerach. A gdzie autorka tematu?

Gość gość
A mnie obywatelstwo bardzo pomoglo po przyjeździe do Niemiec

Gość gość
Autorka z tąd poszła pewno, bo wcale się niedziwię jak tu niektóre takie podłe i głupio mądre obywatelki niemiec! co za ludzie,dorośli a jak dzieci się zachowują a niektóre to mają wybujałe wyobraznie czy tam rozdwojenie jazni :p tym monachium to się nie posrajcie bo to jest poprostu śmiechu warte,kilka dziewczyn by z tego skorzystało a tak ........

Gość gość
Mam nadzieję, że w De zachowujecie się inaczej, bo jeśli jesteście tam takimi samymi polskimi cebulakami jak tu - to wstyd się Niemcom pokazywać jako Polak :o :o I dziwić się czemu obcokrajowcy mają o nas zdanie takie a nie inne :o 🖐️ oczy sobie jeszcze wydrapcie, kretynki jedna z drugą 🖐️

Gość gość
Haha dobre "kolezanka placi 2450€ za spoldzielcze mieszkanie 64m w bonn :classic_cool:" Zamknijcie ten temat bo jeszcze ktos w to uwierzy.

Gość gość
Jest napisane ze 800 euro Ja tez mieszkam w Bonn i place prawie 800, to normalne ceny tu

Gość gość
Da rade żyć w Niemczech?

Gość gość
Koleżanka płaci za 64 m2(kwadratowe) 450€. Chcialam pocieszyć autorkę ze niektórym uda sie znaleźć tanio mieszkanie. Jesli ktoś tam doczytal 2450 to nie moja wina

Gość gość
Gdzie mieszkacie w Bonn?

Gość gość
Hey :) ja mieszkam w Bonn Beuel

Gość gość
Hej, czy któraś z Was załatwiała kindergeld z firmą www.ecpodatkowe.pl?

Gość gość
mieszkam w de rok , przyjechalam z corka dwu letnia , maz jest tu juz 4 lata . pracuje w niemieckiej firmie zarabia 1500 e . ja nie pracuje nie znam jezyka ide na kurs razem z corka . nie korzystamy z socjalu . starcza nam z jednej wyplaty zyjemy normalnie jemy kupujemy ubrania rzeczy dla corki restauracja kino zakupy wakacje za granica i starcza ale tez oszczedzamy . dostajemy tez kindergeld w kwocie 190 e. praca bez jezyka jest mozliwa . w przedszkolu tez mozna sobie poradzic wystarczy znac kilk zwrotow . ja wszedzie chodze z kartka i pomagaja mi . moj maz pracuje od 5 do 18 wiec jestem sama z mala . dojezdza do pracy 60 km w 1 str. pracodawca oddaje mu za bilet . jestesmy ubezpieczeni na niego . dajemy rade ludzie w de sa pomocni i zyczliwi . rozumieja ze ktos nie umie czegos i nie robia problemu. ,mam nadzieje za autorka mimo glupich komentarzy wyjechal i jest jej lzej . tego jej zycze buziaki jak ktos chce moze wszystko wazne jest nastawienie i checi do nauki i pracy !!! : ) usciski

Gość Pan Tau
Mieszkasz rok i nie znasz języka? Co z Ciebie za przygłup!!!!