Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki miałyście poziom przeciwciał anty HBS w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Odebrałam właśnie wynik i nie wiem jak go interpretować. Wynik to 80,9 IU/l. Stąd pytam jaki miałyście wynik i jak interpretowali go wasi lekarze? Kiedyś dawno byłam szczepiona na żółtaczkę, a ten wynik chyba wskazuje, że mam niski poziom tych przeciwciał. A wizytę mam dopiero za tydzień.

Gość gość
ja mam na badaniach napisane tylko, że antygen hbs ujemny, ale nie mam tam żadnych wartości liczbowych, to znaczy, że nie przechodziłam żóltaczki typu B, wychodzi chyba na to, że ty ją przechodziłaś lub chorujesz w tej chwili

Gość gość
doczytałam, że szczepiłaś się, czyli u ciebie wszystko ok, masz przeciwciała, tzn. że twój organizm odpowiednio zareagował na szczepienie

Gość gość
No właśnie nie wiem jak to interpretować. Może ktoś jeszcze się wypowie? Jak inne dziewczyny?

Gość gość
U mnie na też pisało tylko wynik ujemny. Zadnych wartości nie miałam podanych.

Gość gość
Poczytajcie dokładnie!!!! Standardowo wykonuje się ANTYGEN HBS wynik prawidłowy to ujemny.Przeciwciała HBS występują jeśli:szczepiłaś się ew miałaś "kontakt "Wynik podaje się jako liczbę.I w zależności jaka jest wartość doszczepiamy się (o ile taka konieczność wynika z np.rodzaju wykonywanej pracy czy przewidywanego zabiegu operacyjnego).

Gość gość
Osobiście doszczepiałam się (służba zdrowia)przy przeciwciałach <100,w ciąży ANTYGEN HBS ujemny.Tak więc kobietki naprawdę zwracajcie uwagę co badałyście przeciwciała (p/c anty HBS )czy antygen (Ag HBS ).Z resztą laboratorium z prawdziwego zdarzenia podaje normy dla wyników.Jeśli nie to jakaś porażka!!!!