Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracodawca

Polecane posty

Gość gość

chce mnie zwolnic.. jestem w 7 tc .. Lekarz nie chce wydac l4(bo ponoc bol krzyza i wymioty to norma, no bakterie w moczu tez)... nienawidzę tego kraju...:(

Gość gość
idź do innego lekarza 🖐️ a w ogole po co sie przyznawalas pracodawcy?

Gość gość
umowę masz na czas nieokreślony czy określony?

Gość gość
Tak to juz jest w tym naszym chorym kraju ale cos mi sie zdaje ze pracodawca nie ma prawa zwolnić z powodu ciąży. Koniecznie idz do innego lekarza

Gość gość
okreslony do maja 2016. No niestety... :( musialam bo dostalam zaswiadczenie od lekarza i powiedzial ze mam to przekazac

Gość gość
No to cię nie może zwolnić. Umowa będzie trwała do maja 2016r. a potem wygaśnie ale do tego czasu masz pracę a potem zasiłek macierzyński też dostaniesz.

Gość gość
wcale nie musiałaś, zaświadczenie okazuje się gdy Tobie byłoby to do czegoś potrzebne, sorry ale jesteś kretynką :O

Gość gość
Nie dokonca jest kretynka.. chciala byc szczera z pracodawca a on zachowal sie jak glupi uj...

Gość gość
no i co z tego, kiedy zwolnić jej nie może. ot, pogada sobie i tylko autorkę zestresuje.

Gość gość
na jakiej podstawie chce cię zwolnić?

Gość gość
może na takiej że ta od 7 tyg ciązy chce zwiac na l4????

Gość gość
Nie chce. Tylko on mi powiedzial ze mam isc na l4 a jak nie to mnie zwolni !!! W 7tc nie jestem chroniona. Dopiero od 12tc!

Gość gość
Jesteś od samego początku chroniona a nie od 12tc! Ten 12tc. ma znaczenie w przypadku umów na czas określony kończących się przed 12tc i wówczas pracodawca nie musi przedłużać takiej umowy. U ciebie nie ma nic takiego. Jesteś chroniona od samego początku i zwolnić cię nie może.

Gość gość
Nie jest chroniona. Do 12tc pracodawca moze ja zwolnic,ale tylko dyscyplinarnie z powodu ciezkich naruszen,a jesli to prywaciarz to podejrzewam,ze jakby chcial to zawsze cos znajdzie,zeby wywalic z pracy.

Gość gość
"W okresie ciąży dopuszczalne jest rozwiązanie umowy o pracę tylko w dwóch przypadkach: z-a wypowiedzeniem z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy; -bez wypowiedzenia w związku z wystąpieniem po stronie pracownicy przyczyn przez nią zawinionych." 12 tc nie ma tu żadnego znaczenia.

Gość gość
http://praca.wp.pl/title,Ciezarna-pod-ochrona-od-chwili-zawiadomienia-swojego-szefa,wid,13638359,wiadomosc.html

Gość gość
Rzeczywiscie 12tc nie ma nie c do rzeczy - dyscyplinarnie moze wywalic w kazdym momencie.

Gość gość
Nie wiem co robic.. przeciez jak pojde teraz na l4 to przez cala ciaze zus bedzie mnie kontrolowal. Masakra :( ale co ...na powrot do pracy nie mam co liczyc po macierzynskim...

Gość gość
Na twoim Miejscu bym szla na l4 i tyle. Po jakiego grzyva masz sie męczyć z pracodawcą, ktory nie chce cie zatrudniać ???? O.o