Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julitta00

Dietetyczne gotowanie!

Polecane posty

Mam pytanie, chcę zastąpić różne składniki spożywcze czymś zdrowszym, wiem już że zamiast cukru świetna jest stewia. Znacie jeszcze jakieś ciekawe zamienniki? Pozdrawiam serdecznie

mi stewia nie smakuje, ale jest sporo o tym piszą w internecie, jak coś znajdę to podeślę

Gość gość
ja nie sody nic od kilkunastu lat, skoro nie chcesy sodyic to po co ci stewia, yreyzgnuj ye sodyenia, stewia tey jest nieydrowa, pryzywzcyaisy sie

Gość gość
to normalne ale musisz wiedziec jak ten problem rozwiazac 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Gość agoga
Moja odchudzona kuchnia wygląda tak: 1) Pieczywo pełno i gruboziarniste, zamiast białego (najadam się dwoma kromkami, a bułek mogłabym zjeść 3-4) 2) Do pieczywa używam serków do smarowania zamiast masła 3) Jogurt zamiast śmietany 4) Majonez rozcieńczam jogurtem pól na pól 5) Do zabielania zupy (jak juz muszę używam mleka skondensowanego) 6) Moje sposoby na słodycze: • nie kupować, nie ma w domu nie kusi • a jak już chodzi za mną coś słodkiego to jem owoce świeże lub suszone, albo i słodycze, żeby nie rzucić się na cała czekoladę przy najbliższej okazji • ciastek paczkowanych nie jem wcale, a cukierki tylko te, które naprawdę lubię no i jadam ciasta domowe 7) Jak czuję głód (a niedawno jadłam), to pije wodę lub herbatę: często mylimy głód z pragnieniem; często pomaga

Gość gość
Dietetyczne gotowanie można połączyć z Koktajlami odchudzającymi Limvena nowość na rynku odchudzania jest to cały program odchudzający składający się z 4 etapów www.limvena.pl

dzięki za rady, a słyszałyście jak można zastąpić mąkę, np. fasolą? Podobno naprawdę świetne ciasta z tego wychodzą, ale ja sama jeszcze nie próbowałam.

możesz tu poczytać: www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/zamienniki-zamienniki-spozywcze-metoda-zamiennikow-d29977.html lifemanagerka.pl/2014/11/10-produktow-spozywczych-ktore-zamienilam-zdrowsze-zamienniki/ http://cenabiznesu.pl/-zdrowe-substytuty-popularnych-produktow-spozywczych www.poradniadietetyczna.fit.pl/diety-fit/zamienniki,154,1,0.html duuuużo jest tego w internecie

o zastępowaniu mąki fasolą nie słyszałam, ale osobiście staram się zastępować zwykłą mąkę tortową innymi, np. pszenną żytnią (zastąpiłabym ją całkowicie, gdyby nie mąż). Słodzę mniej i używam do tego cukru trzcinowego nierafinowanego, a nie białego (co więcej, taki cukier jest jakby bardziej słodki, można więc dodać go mniej). nie kupuję też gotowych produktów, staram się wszystko robić sama. Prowadzę też bloga o zdrowym i dietetycznym gotowaniu 22kilo.pl

Gość gość
nie nastawiaj się że na diecie będziesz wsuwała ciasteczka ta Limvena ponoć robi robotę.

Gość gość
22 kilo co sądzisz o diecie Limvena???

Gość gość
szkoda zdrowia to chemia

Gość gość
Dodawaj do zwyklej maki, 1/3 mąki razowej, to na ciasta, (przy większej ilości może nie wyrosnąć) Natomiast na placki, naleśniki, kluski itp. możesz śmiało używać mąki razowej, żytniej, gryczanej. Nie kupuje pseudo owocowych jogurtów, serków i i twarożków; do naturalnych dodaje owoce, miód, owoce suszone, czy własnej roboty konfitury

nie wiem co to dieta Limveo. Byłam w moim życiu tylko na jednej diecie i okazała się wystarczająco skuteczna :)

Gość alina99990
Niekoniecznie trzeba rezygnowac z maki pszennej. Wazne zeby byla dobrej jakosci a nie smieciowa.... jak wszystko. jak ktos je tylko make tortowa i biale bulki z sieciowki to nic dziwnego ze tyje. prawdziwa maka pszenna, tj BEZ wszystkich spulchniaczy, wypelniaczy, suchego glutenu itd nie jest szkodliwa... a ma duzo waznych skladnikow odzywczych. (np witaminy B...) ale trzeba ufac mlynowi z jakeigo sie bierze make. ja dluuugo juz kupuje w mlynie Szadek niedaleko domu i wiem ze tam nie ma zadnych smieci. Maka Tradycyjna, i faktycznie robiona jak kiedys... a nie z tablica mendelejewa.

Gość gość
biała mąka pszenna jest bezwartościowa, nie m żadnych witamin, razowa owszem, ale biała to puste kalorie.