Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michao12

Chory dziadek

Polecane posty

Witam mam bardzo duży problem ponieważ mój dziadek który ma 69 lat mieszka sam w domu i ma mało pieniędzy.Ostatnio się 2 razy przewrócił za 2 razem gdy upadł około godziny 18 lub 19 wstał na następny dzień, spał na podłodze.Teraz bardzo się martwię o to a nie mogę też często przyjeżdżać choć do niego mam godzinę drogi acha i miewa też czasami zawroty głowy właśnie będę szedł mu załatwić dofinansowanie z pefronu na balkonik i opiekunkę załatwić , lekarz jutro przyjdzie ale ja się bardzo martwię o niego i proszę o pomoc co można jeszcze zrobić lub jak temu zapobiec

Gość gość
69 lat i potrzebny mu balkonik? Jaja sobie robisz?

Gość gość Edyciak
Pierwsze co powinieneś zrobić to udać się do mops/gopsu opowiedzieć całą sytuację i zapytać czy mogliby jakoś pomóc np. Sfinansować zakup leków, opału, właśnie opiekunkę choć ze dwarazy w tygodniu. Dobrze by było zamówić wizytę lekarza rodzinnego do domu, a jeśli się nie da to spróbować wziąć od niego skierowanie do poradni rehabilitacyjnej a tam o rehabilitację domową.

Gość gość Edyciak
Być może uda się tak zrobić, by dwa dni przychodził fizjoterapeuta, dwa opiekunka z gops, jeden pielęgniarka z przychodni. I prawie przez cały tydzień miałby jakąś opiekę.