Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy oboje dzieci kochacie jednakowo? Nie faworyzujecie jednego z nich?

Polecane posty

Gość gość

Mam w domu 5 latka i za dwa tygodnie rodzę drugie dziecko. Zastanawiam się czy miłość do obojga będzie taka sama. Czy nie będę faworyzowała jednego z nich np. starszego (bo dłużej "się znamy") lub młodszego (bo taki malutki i słodki). Jak to jest u was?

Niby wszyscy ci powiedzą, że nie faworyzują. A spytaj się rodzeństwa jakiegoś kogo rodzice kochali bardziej. Zaraz ci odpowiedzą. Na przykład moi faworyzowali brata. Do tej pory go zresztą faworyzują.

Gość gość
A zapytaj brata, to powie, że Ciebie faworyzowali :P

Gość gość
niemal jadnakowo, wszakze dziewczynki sa nieco inaczej chowane niz chlopaczi :P

Gość gość
kocha się tak samo mocna, ale wiadomo że każde dziecko jest inne i jedno jest spokojne, ułożone a drugie daje w d**e od rana do wieczora..

Gość gość
Ja mam syna, a drugie dziecko jeszcze nie wiem. Wiem, wiem, dwa tygodnie przed porodem a ja nie znam płci? Ano nie znam, bo nie chciałam znać, chcemy mieć niespodziankę :)

Gość gość
Niby wszyscy ci powiedzą, że nie faworyzują. A spytaj się rodzeństwa jakiegoś kogo rodzice kochali bardziej. Zaraz ci odpowiedzą. xxx owszem. bo nie ma czegoś takiego, ze występuje w rodzinie bardziej kochanie jednej z osób i jednocześnie da się to ukryc. nie da się. można się starać,a człowiek sam nawet nie wie w jak subtelnych sytuacjach to wychodzi. I tak samo jest w całej rodzinie. twierdzicie, że to nic, ze kocha sie dziecko bardziej od meża, a to nie jest nic. WIe o tym dziecko i wyciąga wnioski. Ono też wtedy uczy sie kochac bardziej jendo z rodziców. WIe o tym mąż, a zona wymaga akceptacji, a jej oczekiwania (również podswiadome) względem dziecka rosną. I sama nie wie kiedy się ujawnią. Jak dziecko dorasta, to chcą miec aż nad to czynny udział w ich życiu. tak jest często, zaprzeczacie, bo wam tak wygodnie.

Gość gość
kocha się tak samo mocna, ale wiadomo że każde dziecko jest inne i jedno jest spokojne, ułożone a drugie daje w d**e od rana do wieczora.. xxx owszem. ludzie sa różni i różną specyfikę mają relacje znimi. dlatego kocha sie inaczej, co nie znaczy, że bardziej. jeszcze inna relacje ma sie z meżem, który dał żonie dzieci, one nosza ich geny, obojga z nich i są podobne do obojga, razem stanopwia rodzine. i tak jak kocha się inaczej każde z dzieci, tak inaczej meża i inaczej dzieci. ale wy zaprzeczycie móiac, ze dzieci bardziej od meża. wiec pytanie autorki jest aktualne, gdyż mozliwe, że jednoz dzieic tez faworyzujecie i tym samym możliwe, że na swiecie sa ludzie, których rodzina własna nie kocha najbardziej na świecie. tacy, którzy wychowują się w poczuciu, ze s,a od kogoś gorsi, bo tak. i tacy co zyją jako dorosli pokazujac innym, że lepiej w dorosłośc nie wchodzic, bo miłość i prioryttowośc przysługuje tylko dzieciom, gdy człowiek doratsa, tarci to. potem trzeba głownie dawać, mieć cierpliwość i akcpetować jak pokorne cielę ubój, że dla zony jestes dwa i dla dzieci ejses dwa

Gość gość
a jak rodzice juz nie żyją, to wtedy juz nikt nie kocha cię najbardziej i jestes robotem uczycie dzieci, że mają akceptowac taki los, bo kochacie je mocniej od męzów, one widzą i czują, ze to jest niby normalne i potem sami takie rodziny maja, gdzie godza sie na rolę popychadła robola, bo tak tzreba, bodzieci waznejsze i nie zaprzeczajcie, że tak nie jest- kazda z was poswiecilaby zdrowie i życie całej rodziny dla jednego dziecka. wiec żyjąc z taka świadomoscią, z meżem jest dobrze dopóki ładnie wam się przypodoba jak cos by chcial dla siebie, to juz źle, bo dzieci najwazniejsze