Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BABCIA CODZIENNIE do mnie dzwoni i mam tego dość

Polecane posty

Gość gość

nie mam z nią o czym gadać, ja coś oglądam, wychodzę ze znajomymi, czy coś robię a ona dzwoni, a gdy nie odbieram to się obraża albo skarży ojcu...każda rozmowa z nią wyciąga ze mnie energię, ciągle gadamy o tym samym...ona ma 92 lata... nigdy nie była zbyt rodzinna

Gość gość
moze wiecej tolerancji.ty tez bedziesz stara baba lub dziadem,zobaczymy jak ciebie wnuki beda traktowac zycze aby tak samo czyli zlewajaco

Gość gość
Bądź dla niej miła raz zadzwonisz. ...cisza nikogo po tamtej stronie. ... to będzie przykre. ..

Gość gość
Nakupuj babci magazynów, książek - niech czyta, może się czymś zajmie. I powiedz babci jasno że zwyczajnie nie masz czasu na codzienne pogaduszki. Babci się nudzi, ale dla ciebie doby mało na ogarnięcie wszystkiego. Skarży się, no cóż - trudno. Nikt nie twierdził, że całe życie wszystko układa się po naszej myśli.

Gość gość
Gdy jej już nie będzie będzie ci je brakowało.

ja to bym chciala, zeby do mnie babcia czy dziadek zadzwonil. Niestety nie mam juz ani babci ani dziadka.. wiec nawet ci zazdroszcze..

Gość gość
słuchajcie, mogłabym ją odwiedzić, zwykle gdy u niej jestem, to opowiada ciekawe historie, ciekawsze niż te przez telefon bo ciągle powtarza to samo, was też by to znudziło! non stop "moja znajoma, pani x, która jest z zawodu...." a ja znam już tą historię na pamięć :/ a ona że na razie jest zbyt chora na moje odwiedziny (bolą ją nogi) , mogłabym u niej posiedzieć, pogoadać, tym bardziej że nie lubię gadać przez telefon (ze znajoymmi również )

Gość gość
Powiedz jej prosto z mostu: sorry babcia, s********j, nie mam czasu.

Gość gość
Może czuje się zaniedbana, nudzi jej się, nie ma z kim porozmawiać? Zawsze możecie babcie oddać do domu seniora gdzie będzie miała opieke, i będzie mogła porozmawiać z innymi babciami ;) Mogę polecić Ci http://www.domnaddolina.pl/ ponieważ mój dziadek w nim mieszka.

Gość żanka_1
Pewnie jesteś młoda, ale to nie jest powód, żeby tak traktować babcię. Ja mam 40 lat, nie mam ani dziadków, ani rodziców. 3 lata temu umarła moja mama, z którą miałam bb.dobry kontakt. I tak jak piszesz też dzwoniłyśmy do siebie codziennie, nie raz nie miałam czasu z nią gadać, bo praca, bo dzieci, bo obiad, ale zawsze odbieralam i chociaż chwilkę porozmawiałyśmy. Teraz wiele bym dała, żeby zadzwonił od niej telefon. Tęsknię za Nią bardzo. :(

Gość gość sama złość
Odwiedź ją, bez względu na jej niechęć do odwiedzin. Zrób tak, powiedz gdy zadzwoni: babciu, powiedz kiedy mogę ciebie odwiedzić i od razu zaproponuj jej bardzo bliski termin, bo nie mogę teraz z tobą długo rozmawiać, bo jestem bardzo zajęta i powiedz co tam robisz, nawet nazmyślaj, jeśli w danym momencie nie masz niczego poważnego. Chodzi o to, żeby uciąć częste gadanie przez telefon, na rzecz czegoś, co jest bardziej wartościowe, czyli kontakt bezpośredni. Starzy ludzie mają swoją perspektywę, wielu spraw, tempa życia nie rozumieją, nie mają świadomości, że się powtarzają, że nudzą, ale to też trzeba zrozumieć, chociaż niekoniecznie znosić za każdym razem.