Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle nóg w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hejka, jestem w 7 miesiacu ciazy. Od kilku dni mam straszne bóle nog w nocy w udach. Nie wiem czy to skurcze czy nie, taki skurcz normalny wiem jaki jest i zazwyczaj w łydkach a to jakis inny ból jedyne co pomaga to zmiana pozycji na drugi bok ale tez musi minac chwila az przestanie. Wczesniej tez odczuwalam takie bolesci ale słabe a od kilku dni boli mnie tak mocno nawet rano jak wstaje to czuje tak jakby zakwasy. Czy macie na to jakies sposoby ? na wznak nie moge spac wiec spie albo na jednym albo na drugim boku czy to od ciezaru ciala czy co? Pierwsza ciaza tez tak miala ale mowie to bylo slabe do przezycia a teraz to nie wiem co sie dzieje

Gość gość
skorcze w nogach moga oznaczac za malo magnezu szczegolnie 7-8 miesiac, ja tak mialam dostalam dosc duzo dawke i przeszlo

Gość gość
o dzieki no wlasnie biore magnez ale takie tanie i widocznie za malo maja w sobie magnezu dzieki ;)

Gość gość
magnezu mozesz brac wieksze dawki, nawet z zelazem, pomoga na skurcze nog, rak, chyba kazda z nas tak ma pod koniec ciazy :)

Gość gość
Miałam identyczną sytuację. Magnez nie pomógł. Ulgę dały codziennie masaże, np. przed snem. Najpierw bardziej delikatne celem rozmasowania, potem mocniejsze. Poduszka między nogami. Nie wolno zbyt długo stać w jednym miejscu, lepiej się ruszać. Czasami wyprostować nogi. Jeżeli to nie są skurcze to magnez może nie pomóc. Po prostu więcej siedzieć w odpowiedniej pozycji, odpoczywać. Mi też pomogły ćwiczenia z jakiejś książki joga w ciąży, ale tytułu nie pamiętam. I ćwiczenia na piłce.