Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dancia24

Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

Moja Pani Ginekolog mówi że jest ok, poród za 8 tyg a ja przytyłam 17 kg...

Gość gość
45kg

Koleżanko z kafejki co ja czytam no no życzę wszystkiego najlepszego:)

Gość niezły gościu
10 w pierwszej i 11 w drugiej, ale przez pierwsze 5 miesiecy rzygałam jak kot, ubywało mi na wadze pozniej tyłam od 5 mies, wyjatek

moja siostra w dniu porodu ważyła 26 kg więcej w 2 miesiące zgubiła te zbędne kg życzę szczęśliwego rozwiązania:)

Gość gość
17 kg? 8 tygodni do końca? I tyle przytylas już? To dodaj sobie jeszcze 10 kg bo na końcu się najszybciej tyje. Zdecydowanie za dużo przytylas jak na ten okres ciąży. Ja w pierwszej ciąży bez żadnego pilnowania jedzenia utylam 16 kg i to byłagorna ggranica zdaniem lekarzy. Teraz jestem w połowie 7 m-ca i 7 kg dlatego że mam cukrzycę ciążowa i musiałam zmienić żywienie. Polecam pilnować się bardziej bo potem nie wrócicie do wyglądu sprzed ciąży i będziecie wyglądać jak Niemry albo Angielki.

Gość gość
W pierwszej 8 w drugiej 13 , pol roku po porodzie wazylam 46 kg :o

Gość gość
Jestem w połowie 7 miesiąca i mam + 13 kg

Gość gość
Ja kilka dni przed porodem miałam 13 kg na plusie, czyli z 55 kg na 68kg. po porodzie PRZYTYŁAM 2 kg. lekarka mówiła, że to jak najbardziej normalne, często się zdarza, ale kobiety nie lubią się do tego przyznawać. karmiłam piersią tylko i wyłącznie do końca 5. miesiąca, miałam ogromny apetyt na wszelkie ciasta oraz kotlety, więc nie chudłam. schudłam dopiero jak dziecko skończyło rok, nie byłam na diecie, po prostu pewnego dnia zauważyłam że potrzebuję paska do spodni, potem że bluzka na mnie wisi - odkurzyłam schowaną wagę i zobaczyłam na niej 58 kg :) teraz dziecko ma 4 lata ja ważę 56 kg. pomyślnego rozwiązania życzę

Gość gość
chłopiec czy dziewczynka?

Gość gość
Przytyłam 30 kg. Po roku wróciłam do wagi przed ciążą, czyli 52 kg.

o kurcze to ja dużo przytyłam do 20 kg dojdę dziewczynka która już waży 3.5 kg podobno duża

Gość gość
Dancia pilnuj diety to nie utyjesz bardziej. Naprawdę można tylko trzeba małe ilości jeść i często i nie zazerac się słodyczami. Miałaś badanie na cukrzycę? Skoro masz 7 mc a dziecko waży 3,5 kg to coś jest nie halo, za duża waga, dziecko może mieć problemy i ty też.

Danusia nie tak dużo przytyłaś moja kumpela 27 kg a urodziła 3 kg synka a twoja mała już jest duża pewnie w dniu porodu 4 z hakiem będzie miała powodzenia kochana:)

Gość gość
Ja 10 kg ale syn ważył tylko 2.5 kg maleńki a twoja mała duża będzie moja koleżanka będzie rodzić 29 kwietnia okolice szczecina.

Gość gość
Ja przytylam 12 kg.teraz jestem w drugiej ciazy (poczatek 3 miesiaca) mialam wage staryowa 54 kg.ciekawa jestem ile przytyje w tej ciazy..ale pewnie wiecej bo juz mam brzuszek ado tego ciagle glodna chodze :/

Gość gość
ja przytyłem 60 kg grubaski pieprzone to wam zostanie jak ja sie brzydzę grubasami te zwały tłuszczu powiedziałem mojej zajdziesz w ciąże i robisz rząd wrócisz po porodzie już chuda

Gość gość
kim ty jesteś? piszesz sam sama tematy i sobie na nie odpowiadasz, piszesz z kilku nicków nie trudno cię rozpoznać, jeden styl pisania

Gość gość
20kg ale w tym masa wody. zaraz po porodzie zniklo 13kg a w 2 msc zrzucilam kolejne 7kg . pol roku po porodzie bylam juz na -3kg. teraz waze 50

Gość gość
Witaj! Ja jestem teraz ok.28 tygodnia i mam termin na 9 kwietnia. Od połowy listopada mam problem z twardnieniem brzuszka i lekarz kazał mi leżeć. Dodatkowo dostałam luteinę i 3 razy dziennie magnez. Na szczęście z szyjką i całą resztą wszystko ok. Mała aktywna, tylko cały czas leży w poprzek... Mam nadzieję, że jednak się obróci, chociaż lekarz postraszył mnie trochę, że jak dziecko na usg widać w jednej pozycji, to często nie obraca się przed porodem. A ja mam usg co miesiąc i inaczej nigdy nie była ułożona. No cóż, zobaczymy... A jak Ty się czujesz? Na kiedy masz termin? Może inne kwietniowe mamy się przyłączą? Zostały jakieś 2 miesiące - te najtrudniejsze chyba...Nie martw się o wagę Pozdrawiam!!!

Gość gość
mam termin na 16 kwietnia, ale przez moją "przeszłość" już wiem, że idę pod nów, więc liczę, że to wypadnie na początek kwietnia. Dużo już przytyłaś 17 kg? Ja jakieś 6,5 kg ale teraz pewnie pójdzie szybciej.. mój brzuch też kilka razy dziennie robi się twardy... pod samego początku biorę duphaston i magnez usg miałam 2 razy w miesiącu, teraz rzadziej, mam być na kolejnej wizycie za 3 tygodnie. Liczę na cud, że szyjka się uspokoi i będę mogła chociaż po domu chodzić. To twoje pierwsze dziecko?

Gość gość
Gość z 16:35 jak możesz być w 28 tygodniu i mieć termin na 9 kwietnia durnoto, ja mam 30 tydzień i termin na 1 maja, do jakiego lekarza ty chodzisz ze ci policzył tak termin porodu??

Gość gość
Gość z 16:38 twardnienie brzucha i leki, które bierzesz nie ma nic wspólnego z wariowaniem szyjki? Masz skróconą? Rozwarcie albo coś innego? Piszecie takie bzdury, że nie wiem. Jedna se wyliczyla ciążę na 6 miesięcy, inna pisze o twardniejacym brzuchu i że szyjka wariuje, gdzie wy się urodzilyscie? Twardnienie brzucha też mam i w późniejszym etapie ciąży to normalne i nie zwiastuje skracania szyjki, chyba że skurcze są bolesne i rytmiczne to co innego.

Gość gość
Ja przytyłam 22 kg:D z 65 kg na 87 w dniu porodu. Synek ma teraz 3 mce a ja ważę 72. Karmię piersią,jem lekko i zdrowo,duuużo spacerujemy i waga leci sama.

Gość gość
11 kg. z 63 startowych na 74 w dniu porodu. ze szpitala wyszlam z waga sprzed ciazy dokladnie- 63kg

Gość gość
Jak możesz być w 28 tygodniu i mieć termin na kwiecień? Ja też jestem w 28 tygodniu i mam na połowę mają. Ciaza trwa 40 tygodni to chyba sama możesz sobie policzyć.

Gość gość
też mam termin porodu na 18.05 wszystkim ciężarnym życzę zdrowego porodu miałyście robione badania? Boże tak współczuję rodzicom i temu dzieciątku aż włosy na głowie się jeżą....

Gość gość
33 tc - 7.5kg na plusie, druga ciąża. Tylko że najpierw miałam mdłości, a potem odrzuciło mnie od mięsa i czekolady. Mam anemię pomimo żelaza które łykam i staram się jeść często a mniej ze względu na zgagę. dziecko w 31 tc wg. Usg miało wagę 1650 g.