Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blizniaki

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj sie dowiedzialam ze bede mama blizniakow... :( Jestem zalamana. Mam wrażenie ze z 1 dzieckiem sobie nie poradzę na początku.. A co dopiero z 2 :( Wiadomo.. stres.. ;(

Gość gość
popatrz na to z innej strony- raz będziesz się męczyła z ciążą i porodem, a dzieciaczków dwójka, dasz radę

Gość gość
Mam juz jedno dziecko 6 lat ma. Miałam cesarkę. myslałam ze jak u nas z rodziny nie miał przypadku blizniakow - to tu tez nie bedzie, ale zonk duzy :( znajomi mowia ze mam sie cieszyc, a ja sie bardziej stresuje :(

Gość gość e
No nie ma się co czarować ze nie będzie ciężko, będzie i to cholernie ciężko, ale wszystko jest do przejścia, sama jestem mamą dwuletnich bliźniaków, pozdrawiam

Gość gość
12:39 - a nie stresowalas sie jak sie dowiedzialas?

Gość gość
Dwujajowe nie muszą być dziedziczne. U mnie też nie było, a siostra ma. Dwujajowe. Coś się stało, że miałaś owulację z dwóch jajników. Jednojajowe to już sprawka ojca bliźniąt. Teraz ci tylko pozostaje poczekać, czy będziesz mieć dwojaczki, czy bliźnięta :) Będziesz wiedzieć czyja wina:)

Gość gość
Gdy nasz synek mial 14 miesięcy zdecydowaliśmy sie na drugie dziecko.Poszlam przed zajsciem w ciaze do ginekologa zbadać sie czy wszystko ok.A on mu mówi Gdyby pani teraz zaszła w ciążę to beda bliźniaki bo ma pani 2 pęcherzyki na lewym jajniku ." I wiesz co?Zdecydowaliśmy sie!Urodziła w 37 tyg.dwoch zdrowych chłopców! Życzę powodzenia i radości .Ciaza blizniacza od poczatku jest traktowana jako zagrożona.

Gość gość e
Pewnie ze się stresowalam, jak się o tym dowiedziałam to aż się popłakałam, no ale cóż, jesteśmy wybrankami losu

Gość gość
jest jedno serduszko, natomiast zarodek obok jest troszke mniejszy i nie było widac serduszka

Gość gość
Do gościa z 12.42: co ty za brednie piszesz z tymi jednojajowymi ze to ojca sprawka? Nigdy w życiu żaden plemnik nie decyduje o tym czy zygota się podzieli na pół!!!! Nie pisz głupot jak nie wiesz!!!!!

Gość gość
Który to tydzień ciąży? Często na początku jest też tak ze drugi zarodek zanika, napewno lekarz cie o tym poinformował

spokojnie moja koleżanka ma bliznieta w tej chwili mają po 3 latka parka jak urodziła to przez miesiąc mama jej pomagał przez drugi teściowa i w 3 miesiącu została z nimi sama i poradziła sobie. Zaczepiały ją panie i pytały czy ma nianię albo jak sobie radzi jest najszczęśliwszą osobą

Gość gość
to 8 tydzień. Lekarka powiedziała, ze wstepnie to blizniacza. Za 2 tyg bedzie odpowiedz ostateczna...

Gość gość
U mnie w 8 juz były 2 serduszka, ale to nie ma reguły, rzeczywiście za 2 tyg to już będzie wiadomo

Gość gość
Po prostu się stresuje.. :( Mamy jeszcze 85 m2 na dole do dyspozycji bo piętro nie jest skończone :( na dole mamy pokój dla dziecka 20 m2 duzy salon, kuchnia i lazienka. A gore chcielismy robic dopiero za 2 lata jak nasze dzieciatko juz podrosnie. a tu zonk. Chyba bedzie trzeba inaczej to zorganizowac oO

Gość gość
To nie będzie ciaza blizniacza-zobaczysz ze nie.Skoro w 8 tyg.nie bilo serduszko to znaczy ze pęcherzyk jest pusty.U mnie w 6 tyg.byly dwa serduszka..

Gość gość
mi doktorka powiedziala ze 2 jajeczko moglo jeszcze sie nie rozwinac . w 9 tyg bedzie wiadomo .

Gość Blizniacza mama 30
ja jestem w 32 tyg ciąży bliźniaczej, mam 7,5 letnią córkę, też pierwsze dni ryczałam, ale teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej... będzie parka :-)

Gość gość
Ja sie bardzo boje.. dzis sie to potwierdzilo - beda blizniaki. 2 serduszka sa .. bardzo sie boje :((

a ciąża ciężka i masakryczna, w porównaniu z pierwszą ! same problemy, krwawienia, szpitale a teraz tak wielki brzuch, że chodzić nie idzie do tego samopoczucie okropne! w 4 miesiącu już duży brzuch miałam;/

Gość gość
Mi facet powiedzial ze czuje sie bardzo wyrozniony ze sa blizniaki i bedzie i tak mocno mnie i je kochal.. :( ja sie stresuje ze sobie w domu z nimi nie poradze :( mama za granica, siostry brak, tesciowa w innym miescie - bede musiala radzic sobie sama..

Grunt to dobre nastawienie!!! jak tego nie będzie to będzie ciężko... ja mam siostrę i co z tego... jej docinki " i jak ty sobie poradzisz z dwójką, masakra" czasami mogłaby się ugryźć w język :-)

a wogóle ile masz lat??? moja 7,5 letnia córka już się doczekać nie może bliźniaków, oszalała na ich punkcie i wiem, że na pewno będzie pomagać, jak pisałaś też masz dziecko w wieku 6 lat więc spoko :-)

Gość gość
Mam 23 lata. I po prostu sie obawiam ze bede za slaba. Synek ma 5 latek i on sie cieszy. Maz sie cieszy.. tylko ja w szoku :/

Gość gość
Zeby nie bylo - ja w tym roku koncze 24 a synek 6 lat . Mowie ile jest aktualnie

ja w tym roku kończe 31 i podejrzewam, że Tobie będzie łatwiej, bo jesteś młodsza, jak urodziła nam się córka to miałam 23 i to był idealny wiek, tak więc uszy do góry!!!