Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa23

Do Jedynaków

Polecane posty

Gość gościówa23

Mam 3letnią córkę, mąż i najbliżsi naciakają że już pasuje robić drugie bo różnica wieku będzie duża itp itd.. a ja nie czuje się jeszcze gotowa psychicznie na drugi poród i pchanie sie znów w pampersy. A z drugiej strony sama mam brata i nie chce żeby moje dziecko kiedyś zostało samo. Dlatego do jedynaków: żałujecie ze nie macie rodzeństwa? Czujecie sie jakoś nie wiemm.. samotni? Czy cos?

Gość gość
często dajesz mężowi bez gumki w pipke?

Gość gość
nie żałuję i się cieszę że jestem sama moja mama była dwa razy w ciąży modliłam się do Boga żeby nie mieć rodzeństwa Bóg mnie wysłuchał bo mama poroniła jak chcesz by dziecko miało rodzeństwo i przy tym traumy to pora najwyższa choć 3 letnie dziecko odczuje już ten ból

Gość gość
ja jestem jedynaczką i nigdy nie czułam się ''samotna'', do zabawy miałam koleżanki z podwórka, a ludzie którzy mają rodzeństwo myślą że jedynactwo to nie wiadomo co, że się nie chcą dzielić, dziwne bo ja nie znam samolubnego jedynaka, raczej dlatego że mają wszystko dla siebie to chętnie lubią sie dzielić z innymi :D każdy zły humor zwalają na jedynactwo tak jakby dzieciaki z rodzeństwem nie było rozwydrzonymi bachorami tępe patałachy są głupie jak autorka tematu :D

Gość gość
bierzesz mężowi siusiaczka do buzi bez gumki?

Gość gość
Daj spokój, będziesz płodzić kolejnych płatników ZUSu i okradanych w przyszłości podatników?

Gość gosciówa23
do goscia od pierwszego postu z 14.41 myślałam ze dobrze piszesz ale jednak jestes żałosnaaaaaaaa :)

Gość gościówa23
Samotny Romantyk - to miło ;)

Gość gość
dziecko ma trzy lata, gdybyś nawet teraz eksperesowo zaszła w ciążę to i tak między nimi będzie przepaść, nie będą ze sobą się bawić ta różnica zniweluje się dopiero gdy będą już dorosłe a szczerze z rodzeństw, które znam rzadko kto utrzymuje jakieś bliskie kontakty, zwłaszcza gdy założy już rodzinę i ma dzieci chcesz planować drugie dziecko by córka nie była samotna ? i tak nie masz wpływu na to jak dzieci będą odnosić się do siebie gdy Ciebie zabraknie, więc na kiego grzyba zmuszać się do ciąży, porodu, pieluch ? myślisz o dziecku o obcy nalegają i wypytują ? ty nie chcesz a ich to nie powinno obchodzić bo to nie ich ciało ani nie ich życie

Gość gość
ja mam kuzynkę 3lata starszą bawiła się ze mną :D

Gość gość
sorry ale obserwując znajomych nie widzę ani jednego rodzeństwa, które żyłoby w zgodzie, nie byłoby o siebie zazdrosne lub by nie rywalizowało między sobą a już najgorzej się dzieje gdy umierają rodzice i zaczynają się bić o spadek albo jeszcze wcześniej: gdy rodzice chorują i kłócą się kto ma się rodzicami zająć moja mama miała czworo rodzeństwa a zawsze mogła liczyć tylko na jedną siostrę, młodszą od niej o 18 lat, w zasadzie była dla niej jak matka, bo od zawsze się nią opiekowała, gdy matka była zbyt zajęta zarabianiem na tę gromadkę dzieci

Gość gość
gościówa żałosna to jesteś ty betonie :D narób piątke żeby nie czuły się ''samotne''

Gość gość
"ja mam kuzynkę 3lata starszą bawiła się ze mną smiech.gif " niby tak, ale kiedy ? gdy ty byłaś niemowlęciem ? czy gdy ty miałaś 10 a ona 13 lat ? w przypadku autorki między dziećmi byłoby minimum 4 lata różnicy myślisz że 5 latka będzie bawić się z roczniakiem ? albo 15 latka która ogląda się za chłopcami będzie bawić się z 10 latką ? jak dobrze pójdzie to ona będzie chciała chodzić na randki a mama będzie jej kazała brać ze sobą 10 letnią, młodszą siostrę czy brata :-)

Gość gość
obserwuję dzieci kuzynki: gdy miały maks do 10 lat lubiły bawić się z młodszym kuzynostwem, nawet niemowlakami.....a od 3 lat widzę że wolą ich unikać, po prostu je to nudzi po prostu zorientowały się że rodzina na rodzinnych uroczystościach podrzucała im dzieciaki by sami się nimi nie zajmować i mieć chwilę spokoju