Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obejrzalam filmik "why 30 is not the new 20" na youtube i widze ze zmarnowalam

Polecane posty

Gość gość

ostatnie 10 lat zycia. W skrocie ta trenerka mowi, ze pomimo tego ze wiek smierci sie wydluza, to najwazniejsze decyzje zyciowe (zarobki, rodzina, partner, miejsce zamieszkania) zapadaja do 35 roku zycia , czyli ze trzeba sie ogarnac majac 20kilka lat. A ja mam 31, pierwszy facet - wczesniej mi nie szlo - i nie wiem, czy to do konca zycia. Dzieci nie chce wiec tutaj spokoj chociaz, ale praca? Mam stala prace, ale jakiejs zawrotnej kariery nie zrobilam. Szybko przeleciala ta mlodosc.

Gość mshyca
mentalnie jesteś chyba nadal na etapie 20, bo jeszcze wierzysz, co mówi jakaś "trenerka" z jutuba ;) Mentalna i metrykalna 30 wszystko zmienia, wiem po sobie, nie chciałabym mieć znowu 20 lat. Te wszystkie złudzenia, bzdurne filozofowanie, wiara w porady z kolorowych pism i tv. 30 zmienia wszystko, kobieta (rozsądna) przestaje przeglądać się w oczach innych, a zaczyna wreszcie we własnych. Wreszcie ma odwagę pokochać swoje ciało, zaakceptować swoje hmm bardziej zwyczajne cechy, uświadomić sobie swoje potrzeby i zapytać samą siebie, czy chce przeżyć swoje życie, próbując zadowolić innych, czy siebie? 20 latki jeszcze błądzą, zwłaszcza dzisiaj więcej robią dla szpanu, niż z własnej potrzeby serca i rozumu. Potem budzą się z ręką w nocniku, a ich satysfakcja z życia staje się równie jałowa, co godna politowania. Ty skorzystałaś z prawa do bezruchu i już ;) Pamiętaj, że nie zawsze ten wygrywa wyścig, kto biegnie najszybciej. Optymizmu.

Gość gość
Raczej jej chodzilo o to, ze jesli w wieku 30 lat ockniesz sie "o rany, chcialabym dobra prace, ale nie mam studiow" albo "chce miec dziecko, ale na horyzoncie zadnego faceta juz" no to jest po ptokach. Bo cale lata dwudzieste sie pracowalo jako kelnerka, tancerka erotyczna i umawialo z bałwanami albo nie umawialo w ogole.

Gość gość
No widzialam ten filmik i mnie totalnie zdolowal :(

Gość gość
To ja polecam nowy cykl na YT: http://youtu.be/jbBcKD-XPBw Talk Not Show: odkryj swoją pasję, poznaj kulisy zawodów. Teraz o blaskach i cieniach zawodu aktora http://youtu.be/9jc_XjRGFHE, ale co tydzień będzie prezentowany inny zawód – każdy znajdzie coś dla siebie :)

Gość gość
a ja mam 18 lat ale uwazam ze najlepiej jest walsnie podejmowac takie wazne decyzje po 30, bo co z tego ze wyjde za maz w wieku 20 lat i bede ostro sie uczyc by zdobyc szybko dobra prace i skupie sie na karierze jak w wieku 30 lat dojde do wniosku ze tak naprawde nie pobawilam sie wystarczajaco i nie uzylam zycia,nie sprobowalam wielu rzeczy tylko skupilam sie na jednych. a 30 lat to tak naprawde wciaz mlody wiek, no chyba ze ktos sie zapuszcza i nie dba o siebie.