Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkj

Mam 20 lat i od niedawna boli mnie serce, powinnam się martwić?

Polecane posty

Gość gośćkj

Mam 20 lat i od niedawna czasami boli mnie serce. Nie jakoś mocno, ale jednak. W kwietniu miałam robione EKG i nic nie wyszło. Powinnam się martwić?

Gość gość
oczywiście że tak idź do kardiologa niech ci zrobi echo serca ja też miałam taki problem okazało się że boli od chorej tarczycy

Gość gość
Sprawdzić trzeba! Ale może tak być, że to jest na tle nerwowym.

Gość gośćkj
A kardiolog powie mi czym ten ból jest spowodowany czy niekoniecznie będzie się dało to sprawdzić?

Gość gość
za dużo chlasz i palisz, oto jest przyczyna

Gość gośćkj
"za dużo chlasz i palisz, oto jest przyczyna" I tu się nie zgodzę, piję raz w tygodniu, palę też z 1-2 razy na tydzień, czasem wcale.

Gość gość
Musisz mieć zrobione badania. EKG to mało. Kardiolog, na podstawie badań i wywiadu jest w stanie określić przyczynę. Bywa tak, że jeśli nic nie pasuje, to myśli się o neuralgii, bólach na tle nerwicowym. To jest dość częste. Mam znajomego, który myślał, że już niedługo umrze, ale okazało się, że zdrów jak ryba, tylko nerwy w strzępach i stąd takie bóle. Ale ja oczywiście tego nie wiem, więc musisz iść do lekarza. Czy ostatnio żyjesz w dużym stresie?

Gość gość
Zrób badania jeszcze raz. Jeśli okaże się, że nic nie zostanie wykryte, pójdź do psychiatry, bo jeżeli Twoje obawy okażą się niesłuszne, wówczas mamy do czynienia z nerwicą.

Gość gość
zrób też potas z krwi

To zależy jak Cię boli i kiedy. Jeżeli po stresowych sytuacjach albo w trakcie, to mogą to być nerwobóle, zwłaszcza jeśli to ból kłujący albo duszący (nasila się przy wdechu), krótkotrwały. Niebezpieczne są bóle piekące za mostkiem i te promieniujące do łopatek i lewego ramienia, trwające dłużej niż kilka - kilkanaście minut, bo mogą być wieńcowe.

Gość gośćkj
Boli mnie zazwyczaj jak się zmęczę, raz po używkach, a czasami nawet jak nic takiego nie robię tylko np. siedzę albo spaceruję.

Gość gośćkj
up

Gość gość
to dlatego że nie jesteś dziewicą

Cóż, nikt Ci tu diagnozy sam nie postawi, wybierz się do kardiologa na wszelki i opowiedz o tych dolegliwościach. Prawidłowe EKG o niczym nie świadczy, Echo i USG są pewniejsze, ale najlepiej najpierw do lekarza, on będzie wiedział lepiej, na co Cię skierować.

Gość gośćkj
"to dlatego że nie jesteś dziewicą" Haha, zdziwiłbyś się ;)

Gość gość
A skąd wiesz, że serce? Serce raczej nie boli. Jak Cię boli z lewej pod żebrami to raczej żołądek. Jak się martwisz o serce to zrób EKG wysiłkowe. Jak nic nie pokaże to możesz być raczej spokojna o serce.

Gość gośćkj
W okolicy lewej piersi mnie boli. No to raczej na pewno serce?

Gość gość
gośćkj dziś "to dlatego że nie jesteś dziewicą" Haha, zdziwiłbyś się oczko.gif x Nie no czyli wszystko jasne, zes

Gość gośćkj
"Nie no czyli wszystko jasne, zes jest prostytutka to cie boli;D" Zgaduj dalej. Nigdy nie zgadniesz.

Gość gość
lesba?

Gość gośćkj
"lesba?" Nie. Ale tak szczerze to dlaczego pomyślałeś/łaś, że nie jestem dziewicą?

Gość gość
jak tu piszecie o serduchu to może zapytam syna miał robione markery sercowe na szczęście dobrze wyszły tętno w granicy 100-115 w zależności od pomiaru tym się martię i lekarze też ale mówią że jest na pograniczu . syn ma 7,5 roku po wysiłku nie zawsze ale często kaszle. ale lekarze nie widzą problemu.

Gość gość
bo 20 lat i dziewica to teraz rzadkość, chociaż ja pierwszy raz bzykałem mając 21 lat(2 lata temu) .Ale ja to jestem opóźniony;D

Gość gośćkj
"bo 20 lat i dziewica to teraz rzadkość, chociaż ja pierwszy raz bzykałem mając 21 lat(2 lata temu) .Ale ja to jestem opóźniony;D" To dziwny jesteś, że wszystko Ci się z dziewictwem kojarzy ;)

Gość gość
czyli przyznajesz się ze jesteś dziewicą?:)

Gość gośćkj
"czyli przyznajesz się ze jesteś dziewicą?usmiech.gif" Po prostu chodziło mi o to, że temat jest zupełnie o czymś innym, a Ty wyjeżdżasz z tekstami o dziewicy, znakiem tego, że wszystko Ci się chyba z tym kojarzy. Albo masz jakiś kompleks, że bzykałeś w wieku 21 lat, nie wiem.

Gość gość
dokładnie, nie moge sobie wyobrazić jak można bzykać wcześniej;/

Gość gość
zresztą to ty masz problem bo cie serce boli a nie mnie;D

Gość gość
autorka na serce to tylko twarda pała leczy...