Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agatowa

Jak go wesprzeć?

Polecane posty

Gość Agatowa

Cześć, witajcje. Mam duży problem... ze sobą. Mój chłopak przechodzi ostatnio naprawdę trudne chwile, widzę, jaki jest przybity, smutny, nie ma w nim życia... To wszystko odbija się też na mnie, chłonę te emocje jak gąbka, w efekcie nie potrafię być dla niego wsparciem. Kiedy na niego patrzę, w sekundzie myślę "dlaczego jego to spotyka, dlaczego on musi tak cierpieć" i nie potrafię wydobyć z siebie ani słowa. Łzy cisną mi się do oczu, nawet jeśli chcę coś powiedzieć, to nie mogę, bo wiem, że nie dam rady. Nie chcę żeby widział, że trzymam się gorzej od niego. Cierpię, bo on cierpi. Ale chciałabym być dla niego podporą, żeby wiedział, że jestem obok i że może na mnie liczyć. Tylko jak to zrobić, kiedy nie potrafię poradzić sobie z... empatią? Tak silnym uczuciem współczucia?

Gość gość
z twojego opisu wynika ze on ma depresje...ty możesz go jedynie namówić na wizytę u lekarza przepisze mu lek antydepresyjny i po paru tyg 2-4 tyg będzie innym człowiekiem;) wiem co mówię ;) odzyje , będzie wkońcu uśmiechnięty:)

Gość gość
Przytul, pocaluj, usmiechnij się do niego. Mi podczas gorszych dni pomagało to:)