Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliett255

życie po gwałcie

Polecane posty

Gość Juliett255

Cześć, mam na imię Julia. Kilka miesięcy temu pojechałam z kolezankami do klubu. Nie wypilam duzo, spotkalam tam innych znajomych z ktorymi chcialam wracac do domu bo kolezanki przyjechaly z innej miejscowosci. Więc kolezanki mnie zostawily i pojechaly do domu. Pilam jakies piwo i nagle znajomi zostawili mnie sama (!) a potem urwal mi sie film. Na bank mialam cos dosypane. Obudzilam się w domu u jakiegos typa ktory mnie zgwalcil. Potem wmawial mi ciaze, hiva.....psychol i nieobliczalny czlowiek. sprawa sie toczy i jeszcze dotad go nie zatrzymali!!!! codziennie do mnie wypisuje i wydzwania. Czy normalne jest to ze ja sie obwiniam o ta sytuacje?? A jesli sprawa zostanie umożona i on nie poniesie zadnych konsekwencji?? Boje sie odrzucenia jesli powiem to kiedys swojemu przyszlemu facetowi/mezowi, chce byc w zwiazku i zalozyc rodzine pomimo tego co sie stalo. Jak moze facet zareagowac na taka sytuacje z przeszlosci?? :(

Gość gość
może różnie zależy kogo wybierzesz, jeśli mężczyznę to normalnie, jeśli ciecia to będzie jazda

Gość gość
musiałaś go sprowokować ze zechciał cie zgwałcić...

Gość gość sama złość
1/ Co za durnie, twoi znajomi, że ciebie zostawili, dno! 2/ Niestety, ofiary gwałtu, w ogóle przemocy, bardzo często obwiniają siebie, to jest dość powszechne, ale nie jest normalne w tym sensie, że NIE JESTEŚ WINNA TEMU CO SIĘ STAŁO i takie myślenie, takie odczuwanie bardzo ci szkodzi, bo wpadasz w taką czarną dziurę samooskarżeń, poniżania samej siebie, gdy po prostu na to nie zasługujesz. Im bardziej będziesz siebie winić, tym będziesz miała o sobie gorsze zdanie, co będzie skutkowało poczuciem goryczy, żalu, bólem i w konsekwencji wycofaniem z życia. 3/ Ja wiem, jakbym ja zareagował. Po prostu bardziej kochałbym moją kobietę. Ale wiem, że to jest trudne i ludzie różnie reagują. 4/ Czy jesteś pod opieką jakiegoś mądrego psychologa?

Gość Juliett255
Chcesz powiedziec ze sprowokowany gwalt nie jest juz przestepstwem ? nie wiem co sie ze mna dzialo po prochach, przeciez czlowiek nawalony czy nacpany czyms nie jest soba a jesli mi ktos dosypal/dolal cos co Ci paralizuje swiadomosc i ja sprowokowalam to jest to usprawiedliwione

Gość gość
Umów się z nim za pozwoleniem prokuratora,złapią go!! Może jakiś monitoring gdzieś z tego dnia działał,mogą gościa namierzyć policja ma teraz duże pole popisu!!

Gość gość
zglos go o stalking na policji jak pisze codziennie i Cie neka

Gość Juliett255
Właśnie mam zamiar wybrac się na terapię. Obwiniam się ze nie wyszlam wtedy z kolezankami z klubu tylko zaufalam ludziom ktorzy mnie wystawili :( Jesli chodzi o stalking to nie wiem czy moge wniesc oskarzenie na podstawie kilku smsow w ktorych sa grozby i zastraszanie bo w reszcie udaje cudownego faceta i namawia mnie na spotkanie....! a monitoring powinien byc sprawdzony w klubie, ja nie mam zamiaru mowic policji co ma robic. Nie moge zaakceptowac tego ze mi sie to przytrafilo! Czuje do siebie wstret :(

Gość gość
KASIA KOWALCZUKOWSKA TO TY ???

Gość gość sama złość
Nic ci już nie poradzę, bo się bardzo upiłem, niestety :( Ale nie łam się, bo to nie twoja wina. Idź na terapię, bo trzeba się ratować. Nieważne, czy możesz go oskarżyć, ważne, że czujesz się zagrożona i powinnaś to zgłosić, bo to jest ważne. Trzymaj się dziewczyno :) Ja już padam z tej wódy :D Ledwo to napisałem :D

Gość Juliett255
Nie, nie jestem Kasia Kowalczukowska.

Gość Juliett255
Panie -gosc sama zlosc- : zgloszone jest na policje i maja jego adres, nr tel i juz by go dawno zatrzymali ale nie zrobili tego nie wiem czemu i nawet nie znam wynikow badan. Dzwonie regularnie zeby sie cokolwiek dowiedziec i ciagle slysze tylko ze dokumenty z przesluchania nie dotarly jeszcze na komende....

Gość gość
Autorko nie wiesz w jakim kraju żyjesz więc co się kurwa dziwisz???

Gość gość
szlajacie się gówniary po nocach w szemranych miejscach, a potem się dziwicie.

Gość gość
Ewa . Dlaczego nazywasz je kolezankami skoro Cie zostawily w takiej sytuacji ;(Jest mozliwe lecz bardzo trudne nie ty bedziesz miala ten problem sama lecz gozej bedzie mial Twoj facet! ;(Czesto brak otwartej i Szczerej Milosci i zawsze podejzenia ze Cie zgwalci twoj maz ;(

Gość macinek
Juliet, WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE, NIE MARTW SIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 JESLI FACET BEDZIE CIE KOCHAL TO CI POMOZE UPORAC SIE Z TYM CO MASZ W GLOWIE PO GWALCIE!!!!! :) :) Moja byla miala podobną sytuacje, przez 2 lata miala koszmary, budzila sie, plakala ale razem dalismy rade !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) jestes na 100% fajna kobitka, wszystko sie ulozy :*****