Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wam sie udaje zapisac dziecko do laryngologa? koszmar..

Polecane posty

Gość gość
W moich stronach rejestracja tel.to koszmar wiecznie zajęte .Do laryngologa czekałam dwa tyg.Gdy synowi zaropialo w oczko to tez miałam wielki problem dostać się na juz do okulisty.Chory kraj ......uważam że jeśli ktoś nie ma szans dostać się do lekarza w swoim powiecie to powinno się iść prywatnie a rachunek wysłać do NFZ u

Gość gość
Najlepsze wyjście w takich przypadkach pojechać wieczorem na pogotowie i na pewno przyjmna

Gość gość
no dobra, nfz to koszmar gdzie prywatnie? opłaca sie pakiet kupić czy raczej pojedynczo? córka często choruje wiec nie bardzo wiem co mam robic bo przeicez nie można zdawac się na te koszmarne kolejki

Gość gość
Ja np jeździłam na sor, na prywatne wizyty do różnych lekarzy żeby tylko jakiś przyjął. Syn leczy się u laryngologa od urodzenia ale nasza lekarka jest tylko 1dzień w tygodniu. Jeśli akurat była to wydzwaniałam co chwile czy zwolnilo się akurat jakieś miejsce(na nfz ) a jak nie było to i tak szłam do przychodni i pytałam lekarki czy przyjmie syna.

Gość gość
Polecam prywatne przychodnie, gdzie personel ma szacunek do innych oraz łatwiej zawsze rejestrować się przez internet.

Gość suterka
no ja mam wykupiony pakiet medyczny w lux medzie i opiekę mam bez porównania z państwową opieką medyczną, do tego jeszcze mogę zamawiać wizyty online i sprawdzać online wyniki badań, więc idzie to szybciej.

Gość gość
przestańcie już tak reklamować ten żałosny lux med:O Ja płacę składki i oczekuję leczenia za te pieniądze, a nie nabijać kieszenie jeszcze jakimś lux medom. Wystarczy, że do ginekologa chodze prywatnie, ale to z przyzwyczajenia kilkuletniego bardziej niż z obowiazku. Do każdego specjalisty da sie dostać, trzeba tylko umieć. Jak wyjątkowa i nagła sytuacja to SOR- nie ma opcji żeby nie przyjęli. Ja do rodzinnego się nawet nie rejestruję, bo dodzwonić się nie da, a jak zajdę to chcą mnie wciskać na godziny, w których nie moge, więc zawsze pytam lekarza. Nie wiem czy jestem aż tak stanowcza czy po prostu mam miły wyraz twarzy, ale żaden mi jeszcze nie odmówił. Najlepsze jest to, że biora mnie i bez kolejki:D Ostatnio tak się wkurzył pewien pan, że awanture zrobił, bo pani z rejestracji doniosła moją kartę (za wcześniejszą zgodą lekarki) i ona mnie od razu wzięła, a ten pan co czekał miał godzinę wyznaczoną i to 30 minut wcześniej, bo opóźnienie było. Jeszcze mnie lekarka zagadywała, posmiałam się z nia i wyszłam po 20 minutach (a byłam tylko po receptę), facet był bardzo zły i miał rację, ale to raczej nie moja wina, bo przecież się nie wpychałam, wezwała mnie sama.

Gość gocelka
dlatego uważam, że posiadanie pryatnej opieki medycznej to naprawde ogromy komfort, ja mam kupiony apkiet w lux medzie i jestem bardzo zadowolona z jakości usług.

Gość pitulka
jeśli chodzi o lux med to bardzo dużym plusem jest to, że mają obsługę online dzięki czemu można szybciej dostać się do specjalisty.

Gość bilejka
warto zajrzeć do oferty LuxMedu, można tam natrafić na swój idealny pakiet, zwłaszcza tak naprawdę ze przecież jest w czym wybierać.

Gość gość
prywatnie niestety, na nfz wizyta za pół roku, z bolącym lu przytkanym uchem, smiech na sali

Gość gość
Ja mam wykupiony pakiet medyczny dla całej rodziny w Lux Med i dzięki temu nie mam problemu z długim czekaniem na wizyty. Dzięki portalowi pacjenta sama ustalam sobie dogodny termin wizyty i lekarza.

Gość olenkowaa
ja też mam wykupiony pakiet medyczny w lux medzie, nigdy nei ma problmu z umówieniem wizyty czy dostępnością lekarzy, bez porówania z państwową służbą zdrowia.

Gość Nina Kowalska
My też mamy wykupione abonamenty medyczne w Lux Medzie, mała ma pakiet Mango i nie ma nigdy żadnego problemu z umawianiem się na wizytę. Umawiamy się na kiedy nam pasuje, a lekarz zawsze czeka i profesjonalnie się małą zajmuje.

Gość gość
Ech, laryngolog... Mój syn nie miał nic poważnego, ot, zwykłe badania. I żeby jakieś badanie mógł mieć zrobione, musiał być całkowicie zdrowy. I tu zawsze był problem, bo on często przeziębiony. Zapisywałam go co chwile, terminy za 2 tyg, czasem i ponad miesiąc, w dniu wizyty, oczywiście zakatarzony, kaszel... I zapisywanie na kolejną wizytę. I tak w kółko. W końcu poszłam z nim prywatnie, wizyta w dniu w którym go zapisałam, lub następnego dnia, kiedy był zdrowy. I powiedziałam, że do laryngologa na nfz już nie pójde bo tyle czekania, a i tak przeważnie wizyty odwoływane bo przeziębiony

Gość gość
Do laryngologa się nie zapisywałam, ale do dermatologa też gigantyczne kolejki. Dlatego, pediatra napisała na skierowaniu, że to na cito. Dzwoniłam do przychodni, do której nas skierowano, usłyszałam, ze trzy miesiące. Pojechałam i grzecznie wyjaśniłam jaka sytuacja. Pani w recepcji stanęła na głowie, żeby nas przyjęto tego samego dnia, ale po prostu był taki nawał pacjentów, że nie dało rady i bardzo przepraszała, zapisała nas na nastepny dzień ;) Czasem wystarczy uśmiech i nie być natarczywym i wyjaśnić coś twarzą w twarz. Wiecie jak jest w przychodniach? Pacjenci stoją, czekają, denerwują się, telefony się urywają i choćby pielegniarki chciały to granatu sobie w tylek nie wsadzą, żeby się rozczłonkować i robić milion rzeczy naraz. Chill. A jak jest coś tak bardzo pilnego, warto iść wobec tego prywatnie- nie wierze, że nie idzie uzbierać 100zł.

Gość gość
Do lekarza nie konwala prywatnie tez trzeba czekać. U nas ponad 3 tyg i juz dało rady przyspieszyć

Gość gość
Mi sie udalo w ekspresowym tempie. Syn goraczkowal wysoko, bylam u pediatry dala skierowanie do laryngologs. Akyrat byl w tej samej przychodni. Poszlam na gore, zapytalam ludzi w poczekalni czy moge wbic sie na sekunde. Pwiedzialam lekarzowi co i jak. Buc jeden chamski byl, a stara rejestratorka jeszcze bardziej. Mial miec jeszcze 8 pacjentow, ale okazalo sie ze w poczekalni sa trzy. Zarejestrowala mnie. A uprzejma Pani w poczekalni puscila mnie przed soba (nie prosilam, sama zaproponowala) bo widziala w jakim stanie jest synek. Mial 39.6 temp. I lezal na rekach jak detka. Uff, ciesze sie ze udalo mi sie to zalatwic w 30 min.

Gość simoneczka
ja zawsze zamawiam wizyty online za pomocą portalu pacjenta w lux medzie i nigdy nie ma problemu z dostępnością wizyt.

Gość nunkia

Prywatna opieka medyczna jest o wiele lepszym rozwiązaniem od państwowej. Nie trzeba czekać godzin w kolejkach. Trzeba tylko znaleźć sprawdzoną przychodnię. Jeżeli korzystacie z lux medu to mają opcję portalu pacjenta gdzie wszystko możesz zaliczyć online.

Gość bytnna

ten portal pacjenta to jest mega super opcja, dzięki niemu wszystko jakoś sprawniej idzie i wizytę łatwiej umówić i wyniki badań sprawdzić, warto mieć takie rozwiązania na codzień

Gość tulipka

to naprawdę mega opcja, bardzo ułatwia życie bo szybko i sprawnie mozna umówić wizytę oraz sprawdzić sobie wyniki badań.