Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczulenie na chomika

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dobrych miesięcy mam chomika dżungarskiego. Przez ten czas absolutnie nic się nie działo z moją skórą i nagle od kilku dni mam czerwone plamy na skórze, jakby mnie komary cieły. Domyślam się, że to od chomika. Czy ktoś poradził sobie z tym? czy jest tylko jedno wyjście - oddać chomika? Dodam jeszcze, że nie trzymam go w pokoju, mam z nim styczność tylko i wyłącznie wtedy, gdy daje mu jeść w innym pomieszczeniu.

Gość gość
??

Gość gość
raczej wątpię że to od chomika powodem alergii skórnych zazwyczaj jest jedzenie jeżeli wygląda to jak ugryzienia komara to raczej jest od detergentów

Gość gość
podobno chomik bardzo uczula...

Gość gość
zwariować można od tego :(

Gość gość
kolejny dzień alergii, ktoś pomoże? co to może być??

Gość gość
??

Gość Jakie to żenujące
Idz do dermatologa i wykonaj testy.Forum nie jest miejscem na diagnozę Twojej wysypki.Czy jasno się wyrażam? Boziu co za tłuki tutaj piszą?1 Az zal czytać te idiotyzmy!

Gość gość
Opinia innych osób, które miały podobną dolegliwość - mówi ci to coś?! jest sobota, jestem przed wizytą, ale chyba mam prawo pytać. Wiesz co to są rady, sugestie innych ludzi? nie proszę o receptę tylko o opinię osób, które mają podobny problem. Dotarło?

Gość gość
nie oddawaj chomika jak jestes z nim mocno zwazana odtsaw go na kilka dni do innego pokoju, nie dotykaj go, nie karm, niech zrobi to inny domownik, zobaczysz czy objawy spadna albo zrob test czy jestes uczucolna na chomika (jesli sa takie testy, nie wiem, na kota i psa na pewno sa) albo idz wez tabletki na alergie, chocby claritine bez recepty, ale skonsultuj wczesniej z pania z apteki ni zoabcz czy objawy sie zmniejsz

Gość gość
dziękuję za normalną, ludzką odpowiedź :)