Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pejs12

OKRES SPÓŹNIA SIĘ TYDZIEŃ

Polecane posty

Mojej dziewczynie okres spóźnia się już tydzień czasu. Nigdy nie uprawialiśmy sexu. Miesiąc przed terminem nie dochodziło do żadnych zbliżeń miedzy nami. 2 dnia kiedy się spóźniał już okres doszło miedzy nami do pettingu, ale nikt z nas nie wprowadził spermy do pochwy. Poza tym po moim wytrysku od razu wycierałem i myłem ręce, tak samo ona. Mojej dziewczynie nigdy sie nie spóźniał okres. Max spóźnił sie 1 dzień. Moja dziewczyna jest nerwową osobą. Co może być powodem tego, że okres się już tyle spóźnia? Czy 2 dni po terminie okresu można zapłodnić? Chociaz uwazamy strasznie na to, abym nie kończył naszych zabaw w okolicach pochwy, i dbamy o higienę podczas zabaw. Dodam, jeszcze że moja dziewczyna ma normalne objawy przed okresem, czyli boli ją brzuch i to dość mocno, czasem mniej. Jej pochwa jest ciasna. Co może być powodem? Bo troche się już martwimy. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

Gość gość
Niech pojdzie do lekarza na badanie kontrolne.

Gość gość
te aspiryny to na poronienie dziecka?

Gość gość
Szkoda że nie napisałeś ile lat ma twoja dziewczyna bo to może być bardzo istotny wpływ na nieregularność okresu . U młodych dziewcząt takie odstępstwa w regularności miesiączek zdarzają się bardzo często i nie są niczym niepokojącym. Wydaje mi się że zakłócenia cyklu nie są spowodowane ciążą lecz być może rozpoczęciem życia seksualnego.

Gość gość
Myślę że nie macie ze swoją dziewczyną podstaw do niepokoju i obaw zaręczam cię że wkrótce wszystko się unormuje,jednak zalecam lepszą ochronę podczas zabaw. pozdrawiam

Gość gość
W wieku 18 lat okres może być nieregularny. Pisałeś, że dziewczyna jest nerwowa. Stres bardzo wpływa na rozregulowanie okresu. Poza tym jest jeszcze mnóstwo innych czynników wpływających na okres. Na ciążę bym nie liczyła - dziewczyna musiałaby mieć owulację na końcu cyklu, co jest niemożliwe. A poza tym, żeby stwierdzić ciążę musi minąć z reguły ok. 2 tygodni od owulacji.