Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jajakś mama z rodziną także myśli o emigracji do innego kraju w ciemno?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio były tu takie kobiety ,są jeszcze? Ja także nie mam pomocy od nikogo. Może wspólny wyjazd?

Gość gość
-jest jakaś , miało być. Przepraszam.

Gość gość
Zadna nie jest taka nieodpowiedzialna by tulac sie z dzieckiem w ciemno!

Gość kukuleczka kuka
sadzisz? bachorka zawsze mozna komuspodrzucic:classic_cool:

Gość gość
ale najpierw jedno wyjeżdża i wszystko organizuje? Czy jak?

Gość gość
Ja bym z chęcią wyjechała ale nie w ciemno . Mam nadzieje ze moje dzieci kiedyś wyjadą i uda im się bo tu to nic dobrego nie będzie ..tzn w Polsce

Gość gość
Po pierwsze kto mówi o wyjeździe w ciemno z DZIECKIEM? Które w tym czasie mogłoby zostać z MAMĄ/TATĄ ( zależy które by wyjeżdżało),a jak starsze to może z BABCIĄ/DZIADKIEM? Po drugie jeżeli ktoś ma na prawdę sporo gotówki to spokojnie może wyjechać z całą rodziną. Ja wygrałam w multi multi trochę kaski i zabraliśmy się do Anglii ( cała nasza trójeczka)+ wszystkie oszczędności , po tygodniu znalazłam robotę a mąż po 3 dniach. TO było 1,5 roku temu. Więc skąd w was tyle złości ? Autorko na pewno znajdzie się wiele takich rodzin.

Gość gość
Ja. Tylko nie do końca w ciemno, bo mi rodzice od 10 lat za granicą mieszkają.

Gość gość
Fanie mają Ci co mają możliwość uzyskania pomocy czy od rodziny czy znajomych czy nawet obcych . :) To na prawdę bardzo dużo!

Gość gość
Wyjechaliśmy 11 lat temu do Niemiec z myślą, że zostaniemy tam na stałe. I dzięki, że mieliśmy wokół siebie rodzinę, która pomogła nam w pierwszym etapie zasiedlin. Oboje posiadaliśmy niemieckie obywatelstwo, młodzi, nieźle znaliśmy język niemiecki, ale i tak, bez życzliwej pomocy rodziny w tym kraju czuliśmy się zagubieni. Dzisiaj jest trudniej, ale zawsze szansę na dobrą pracę mają ludzie mający dobry zawód i doświadczenie. Mój mąż nie musiał szukać pracy, z "marszu" ją dostał w stoczni jachtowej, jest szkutnikiem. Ja miałam nieco więcej problemów, ale udało się po jakimś czasie dostać dobrą pracę w ubezpieczeniach,musiałam jeszcze sporo wiedzy uzyskać zanim podjęłam pracę.