Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmazynka_00

Przyjaciele

Polecane posty

Gość karmazynka_00

Witam wszystkich :) Ostatnio chodziło mi coś po głowie i chciałam się poradzić. Jestem introwertyczką. Zbliżam się powoli do 30. Przez całe życie byłam raczej wyjątkowo ostrożna w zawieraniu znajomości i kontaktach z ludźmi. Bliższych znajomych jedynie mam ze wczesnych lat młodości, kiedy znacznie łatwiej poznawało się i zawierało znajomości. Później były studia i praca. Z tych okresów nie został mi nikt. Wszystkie znajomości były mocno powierzchowne i płytkie, częściowo z uwagi na mój typ charakteru, ale także z uwagi, że czym się jest starszą tym ciężej wpuścić kogoś do swojego życia. Temat związków pozwolę sobie pominąć na razie - występowały, ale to coś odrobinę innego niż to o czym chciałam napisać. Jakoś czas temu pojawił się On. Mężczyzna, któremu bliżej do ekstrawertyka niż introwertyka. Pomimo odmiennych charakterów bardzo szybko znaleźliśmy nić porozumienia i nawiązaliśmy znajomość. Dużo spędzaliśmy ze sobą czasu, dobrze się rozumiemy i dużo już razem przeszliśmy. Czuje, że możemy na siebie zawsze liczyć i o wszystkim rozmawiać. Czuje, że jesteśmy przyjaciółmi. Oboje też w obecnej chwili jesteśmy w związkach, lub staramy się o nie. Tutaj pojawia się moje pytanie do Was... Czy powinnam zacząć z Nim temat przyjaźni i zaproponować mu przyjaźń? Czuje, że to dość głupie pytanie ale lubię, gdy wszystko jest jasne. Wydaje mi się, że oboje o tym wiemy ale mimo wszystko chodzi mi po głowie, żeby poruszyć ten temat bardziej oficjalnie z Nim. Przez moją nieżyciowość i małe doświadczenie z ludźmi nie wiem co zrobić w tej sytuacji :( Co o tym myślicie? Dzięki za wszelkie uwagi :)

Gość rosie88
Ja bym pogadała ;)

Gość karmazynka_00
Nie ma nikogo kto mógłby mi doradzić? :(

Gość gość
Nie wiadomo jak to przyjmie. Jeśli chciałby coś więcej niż przyjaźń, to ją odrzuci i zdystansuje się, wobec Ciebie. Jak zależy mu na dotychczasowym związku, to nie będzie żadnych problemów. Zrób to co uważasz za słuszne. Porozmawiać zawsze można, ale pamiętaj o szczerości, ona jest bardzo ważna. Powodzenia :)

Gość karmazynka_00
dziękuje :)