Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktoria234223

Medycyna

Polecane posty

Gość Wiktoria234223

Witam. Jestem w tej chwili w 1 klasie liceum na profilu matematyczno-fizycznym. Planuję po tej klasie przejść na profil biologiczno-chemiczny i tu moje pytanie. Czy dam sobie radę? W gimnazjum miałam nauczyciela, który nie nauczył mnie kompletnie nic. W 1 kl mamy tylko ogólne działy z chemii więc nie nadrobiłam nic. Biologia to przede wszystkim teoria i wiem, że dam radę się jej nauczyć jesli tylko poświęcę jej czas. Z chemią jest tak, że nie jestem totalną nogą, ale orłem również nie. Jednakże mam zamiar zapisać się na korki i maturę zdawać z tych obu przedmiotów w rozszerzeniu. Planuje się przepisać z tego względu, że po profilu mat-fiz niewiele wyboru co do pracy w przyszłości mam, a poza tym marzy mi się pójście na medycynę. Nawet jeśli bym została w mat fizie to chciałam zdawać te przedmioty przyrodnicze na maturze, ale byłoby mi znacznie trudniej niż w bio chemie (to oczywiste), ponieważ te przedmioty kończą mi sie po 1 klasie. Jak myslicie? Jestem w stanie sobie poradzić z moimi predyspozycjami i zdać później maturę na ok 90% ?

Gość gość
Jak jestes w I klasie to bez problemu powinas to ogarnac do matury. Ja sie do matury z chemii przygotowywalam miesiac i dalam rade.